Magento: Wat is het en wat kun je er mee?

Magento is het meest gebruikte pakket om een webshop op te runnen. Op je persoonlijke computer of Mac zal je diverse soorten software hebben staan. Magento is de software die op een website staat en ervoor zorgt dat klanten online jouw producten kunnen kopen.

Magento: wat is het concreet?
Als je een website hebt en je wilt daar producten op gaan verkopen, dan moet je daar veel code voor laten programmeren. Zo moeten de producten eerst in een database worden opgeslagen, vervolgens moet er een code ontwikkeld worden om de producten op je site weer te geven, producten moeten in een winkelmandje gestopt worden, klanten moeten kunnen afrekenen en er moet een bonnetje naar je gestuurd worden zodat je de producten op de post kunt gaan doen.

Dit is nog maar een heel eenvoudig voorbeeld van wat voor code er allemaal komt kijken bij het maken van een eenvoudige webshop. Om al deze code voor je eigen website te laten schrijven is een groot budget nodig. Terwijl dit eigenlijk niet nodig is, voor iedere afzonderlijke website is min of meer dezelfde code nodig.

Magento is hier op in gesprongen en heeft een breed pakket aan software ontwikkeld dat op een website geplaatst kan worden. Magento mag door iedereen gebruikt worden en kan door gebruikers zelf aangepast worden. Magento is op deze manier een platform geworden met een zeer geavanceerde code, waardoor er veel functies voor je webshop beschikbaar zijn, terwijl je niet vast zit in een bepaald patroon en gewoon de vrijheid hebt om je eigen webshop te ontwikkelen.

Hoe werkt Magento dan precies?
Magento heeft een aantal functies van een website gestandaardiseerd. Zo is het plaatsen van een product in een database een functie die veel op dezelfde manier gedaan wordt, daar hoeft dus geen nieuwe code voor geschreven te worden. Ook het ophalen van een product uit een database is een standaardfunctie, door deze functies uit de Magento-code te halen, hoef je deze niet zelf te laten ontwikkelen.

Toch heb je maximale vrijheid. De code van Magento is namelijk open en je mag daarin veranderen wat je wilt. Dus bevalt één proces uit Magento je niet, dan kun je dat specifieke proces aan (laten) passen en hoef je niet een hele webshop opnieuw te ontwikkelen. Dit geldt ook voor het design van je webshop.

Deel gauw met anderen:facebook Magento: Wat is het en wat kun je er mee? magento twitter Magento: Wat is het en wat kun je er mee? magento google Magento: Wat is het en wat kun je er mee? magento pinterest Magento: Wat is het en wat kun je er mee? magento linkedin Magento: Wat is het en wat kun je er mee? magento stumbleupon Magento: Wat is het en wat kun je er mee? magento print Magento: Wat is het en wat kun je er mee? magento email Magento: Wat is het en wat kun je er mee? magento

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *