Aantal bij hack gestolen Amerikaanse sofinummers veel groter dan gedacht

Hackers hebben bij verschillende aanvallen vertrouwelijke gegevens van ongeveer 21 miljoen Amerikanen gestolen en dit aantal is veel groter dan tot nu toe werd gedacht. Dit laat het OPM, het Amerikaanse regeringsbureau wat persoonsinformatie voor federale ambtenaren verzamelt, donderdag weten.

Vorige maand lieten de Amerikaanse onderzoekers al weten dat bij een dataroof waarschijnlijk gegevens van vier miljoen ambtenaren buitgemaakt zijn. De onderzoekers vermoeden dat er Chinese hackers achter de aanvallen zitten. Met de geroofde informatie kan volgens de experts gebruikt worden om mensen te chanteren.

Groter dan gedacht

Zo lijken in totaal de gegevens van 25 miljoen Amerikanen aangetast. Wanneer de hack een maand geleden voor het eerst openbaar gemaakt werd, is het aantal gestolen Amerikaanse sofinummers op 4 miljoen geschat.

Onder de gestolen informatie zijn onder meer 1,1 miljoen vingerafdrukken, en gevoelge persoonlijke informatie die is verzameld tijdens doorlichtingen van burgers. Er wordt vanuit gegaan dat gegevens van elke burger die sinds 2000 het Amerikaans equivalent van een bewijs omtrent het gedrag heeft aangevraagd, door de hack zijn gestolen.

Het lijkt er op dat de hackers maandenlang vrij spel hadden in de systemen van de Amerikaanse overheidstak.

Vertrouwen

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, wil dat president Barack Obama de topambtenaren bij het bureau dat gehackt is, OPM, ontslaat.

“Na de aankondiging van vandaag heb ik er geen vertrouwen meer in dat de huidige leiders in staat zijn om de zware taak om onze nationale veiligheid te herstellen, op zich te nemen.” Ook andere Republikeinen vinden dat de nieuwste ontwikkelingen personele gevolgen moeten hebben.

De top van het OPM heeft echter aangegeven in ieder geval niet zelf op te stappen.

Deel gauw met anderen:facebook Aantal bij hack gestolen Amerikaanse sofinummers veel groter dan gedacht nieuws twitter Aantal bij hack gestolen Amerikaanse sofinummers veel groter dan gedacht nieuws google Aantal bij hack gestolen Amerikaanse sofinummers veel groter dan gedacht nieuws pinterest Aantal bij hack gestolen Amerikaanse sofinummers veel groter dan gedacht nieuws linkedin Aantal bij hack gestolen Amerikaanse sofinummers veel groter dan gedacht nieuws stumbleupon Aantal bij hack gestolen Amerikaanse sofinummers veel groter dan gedacht nieuws print Aantal bij hack gestolen Amerikaanse sofinummers veel groter dan gedacht nieuws email Aantal bij hack gestolen Amerikaanse sofinummers veel groter dan gedacht nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *