Anti-malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie

Het anti-malwarebedrijf Malwarebytes heeft een ruime tijd een onveilig licentiesysteem gebruikt en heeft hierdoor softwarepiraten een jaar lang gratis licenties gegeven. Dit is een regeling wat deel maakt van het zogenoemde Malwarebytes Amnesty program van het bedrijf.

Malwarebytes heeft in zijn begintijd een licentiesysteem ontwikkeld op basis van serienummers wat gebruikte maakte van een onveilig algoritme. Dit zorgde ervoor dat het systeem makkelijk te kraken is en hierdoor kon de betaalde versie van Malwarebytes door softwarepiraten gratis gebruikt kan worden.

De kans hierbij is erg groot dat softwarepiraten een serienummer gebruiken wat ook door een betalende klant in gebruik is en daarom kan Malwarebytes niet zomaar alle huidige codes blokkeren. Om de huidige situatie op te lossen rolt het bedrijf een nieuwe licentiesyteem uit.

Bij dat systeem moeten huidige gebruikers hun licentiecode invullen, en laten weten hoe ze aan de software zijn gekomen. Malwarebytes blijft dan minstens een jaar bruikbaar, het bedrijf moet overeenkomende licentiecodes bij meerdere gebruikers namelijk met de hand controleren.

Om te zorgen dat het aantal te controleren codes zo laag mogelijk is, wordt voor de huidige methode gekozen. “Het is een rommeltje, en als consument heb je alle recht om kwaad te zijn”, reageert Malwarebytes-ceo Marcin Kleczynski.

Deel gauw met anderen:facebook Anti malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie nieuws twitter Anti malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie nieuws google Anti malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie nieuws pinterest Anti malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie nieuws linkedin Anti malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie nieuws stumbleupon Anti malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie nieuws print Anti malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie nieuws email Anti malwarebedrijf geeft softwarepiraten gratis licentie nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *