‘Britse overheid bespioneert Amnesty International’

Amnesty heeft laten weten dat de Britse regering hun bespioneren door hun communicatie te onderscheppen, in te zien en op te slaan. De organisatie is door de Britse waakhond Investigatory Powers Tribunal (IPT) op de hoogte gesteld van de spionage. Verder is uit onderzoek van de IPT gebleken dat de Britse overheid naast de Zuid-Afrikaanse mensenrechtenorganisatie Legal Resources Centre ook Amnesty International bespioneerd heeft.

Zo is het op dit moment vooral nog onduidelijk wanneer de communicatie van de organisaties is afgetapt en welke informatie er precies buitgemaakt is.

Cruciaal

“Hoe kan van ons worden verwacht om wereldwijd cruciaal werk uit te voeren, als de vertrouwelijke communicatie tussen mensenrechtenactivisten en slachtoffers in de handen van overheden komt”, vraagt Salil Shetty, hoofd van Amnesty International, zich af.

Shetty benadrukt dat de spionage nooit was ontdekt als de Britse overheid de communicatiedata van Amnesty International op tijd had verwijderd. Omdat de data te lang door de overheid werd opgeslagen, kwam de spionage aan het licht.

Deel gauw met anderen:facebook Britse overheid bespioneert Amnesty International nieuws twitter Britse overheid bespioneert Amnesty International nieuws google Britse overheid bespioneert Amnesty International nieuws pinterest Britse overheid bespioneert Amnesty International nieuws linkedin Britse overheid bespioneert Amnesty International nieuws stumbleupon Britse overheid bespioneert Amnesty International nieuws print Britse overheid bespioneert Amnesty International nieuws email Britse overheid bespioneert Amnesty International nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *