Cyber veiligheid tips!

Ben je altijd alert als je op het internet surft of als je op je pc bezig bent? Het is belangrijk dat je denkt aan je cyber veiligheid. Helaas komen steeds meer mensen er achter dat zij een wachtwoord hebben wat gemakkelijk te raden is. Hierdoor kunnen anderen in de e-mail of in je pc. Dit is natuurlijk niet waar je op zit te wachten. Daarom hebben we een aantal tips voor je zodat je kunt werken aan de cyber veiligheid.

De tips

Om je computer goed te beveiligen dien je een virusscanner en/of antivirussoftware te hebben want de scanner kijkt op je computer naar virussen, malware en andere gevaarlijke zaken. Het probleem wordt hierdoor vaak opgelost en dit kan je een hoop ellende besparen. Zorg er daarom voor dat je virusscanner altijd up-to-date is. Er komen namelijk dagelijks nieuwe virussen en malware bij en daar moet je je computer tegen beschermen. Een andere tip is dat je je firewall aan moet zetten. Veel Windows gebruikers hebben een softwarematige firewall. Meestal is deze ingebouwd in het besturingssysteem, maak hier ook gebruik van. Je kunt hierdoor voorkomen dat ongewilde bezoekers toegang krijgen tot je netwerk of computer. Een andere tip die we je mee kunnen geven is dat je anti spy software kunt gebruiken. Dan spoor je namelijk geïnfecteerde bestanden op.

Software update

Het is belangrijk dat je op tijd zorgt voor een software en besturingsupdate. Er zijn regelmatig updates en ze zijn er niet voor niets. Deze zijn er om je software te dichten, daarom dien je hier ook gebruik van te maken. Je besturingssysteem moet ook up to date blijven. Daarbij geldt ook dat je je browserinstellingen moet gebruiken voor een veilige verbinding. Veilig internetten kun je alleen doen als je instellingen goed zijn ingesteld. Een spamfilter is ook aan te raden, het scant je e-mail op mogelijke aanwijzingen van spam. De verdachte e-mails worden in een aparte map geplaatst. Een ander belangrijk aspect: een wachtwoord. Zwakke wachtwoorden trekken hackers aan, het is voor hen dan gemakkelijk om in je pc te komen dus zorg dat je een sterk wachtwoord hebt.

In de praktijk

Je hebt nu een aantal tips gekregen over cyber veiligheid. Deze kun je nu in de praktijk brengen en dan zorg je er voor dat je computer een stuk veiliger wordt. Je wil natuurlijk ook dat anderen niet zomaar in kunnen loggen op je pc en bestanden kunnen verplaatsen of kunnen verwijderen. Het is daarom goed dat je er voor gaat zorgen dat je de veiligheid tips in de praktijk gaat brengen. Bekijk daarom nu of jouw pc goed is beschermd en pas de bovenstaande tips toe.

Deel gauw met anderen:facebook Cyber veiligheid tips! nieuws twitter Cyber veiligheid tips! nieuws google Cyber veiligheid tips! nieuws pinterest Cyber veiligheid tips! nieuws linkedin Cyber veiligheid tips! nieuws stumbleupon Cyber veiligheid tips! nieuws print Cyber veiligheid tips! nieuws email Cyber veiligheid tips! nieuws

2 thoughts on “Cyber veiligheid tips!

    1. Hey Heleen. Tuurlijk mag dat! Wij vinden het leuk als onze artikelen gedeeld worden! Zo helpen we elkaar weer verder!

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *