Datahouse Alphen gaat mogelijk toch verder

Datahouse, het datacenterbedrijf waarvan de Nederlandse tak eind juli failliet ging na het al eerder omvallen van de Belgische tak, zal waarschijnlijk geen doorstart maken. Curator Pieter Lettinga laat tegenover Tweakers weten dat niemand de activiteiten van het bedrijf over wil nemen. Voor de Alphense vestiging van het datacenter heeft de curator wel goede hoop. Er zijn nog steeds gesprekken gaande met mogelijke investeerders welke het datacenter graag verder continueren.

Dat er zo weinig interesse is om een doorstart met het bedrijf te maken, heeft voor een groot deel te maken met de wegloop van klanten. Volgens Lettinga staat er nog wel wat servers in de Datahouse-vestigingen, maar een groot deel is na het faillissement in België weggehaald en verplaatst naar andere datacentra zoals evoswitch en Colocenter in Zoetermeer. Onder klanten trad paniek op, waarna veel van hen hun servers weghaalden en hun contract opzegden om mogelijke downtime in ieder geval ten alle tijden te voorkomen.

Wat betreft de overname van de vestiging in Alphen hoopt Lettinga dat de doorstart deze week al rond is. Wie de vestiging in Alphen aan den Rijn zou willen overnemen, is nog niet bekend. Het datacenter is wel gedeeltelijk verouderd, echter liggen alle benodigde glasvezels, stroomcapaciteit en mogelijkheden er waardoor het geen grote moeite is om het verder goed uit te bouwen.

 

Deel gauw met anderen:facebook Datahouse Alphen gaat mogelijk toch verder nieuws twitter Datahouse Alphen gaat mogelijk toch verder nieuws google Datahouse Alphen gaat mogelijk toch verder nieuws pinterest Datahouse Alphen gaat mogelijk toch verder nieuws linkedin Datahouse Alphen gaat mogelijk toch verder nieuws stumbleupon Datahouse Alphen gaat mogelijk toch verder nieuws print Datahouse Alphen gaat mogelijk toch verder nieuws email Datahouse Alphen gaat mogelijk toch verder nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *