Datahouse failliet

Ook de Nederlandse tak van het datacenterbedrijf Datahouse  failliet verklaard. Eerder deze maand viel de Belgische tak van het bedrijf al om, waarna veel klanten wegliepen. Klanten van het bedrijf mogen de komende tijd hun servers niet weghalen.

Het faillissement van de Nederlandse vestigingen van Datahouse is dinsdag uitgesproken door de rechtbank. Volgens Henk de Groot, de waarnemend curator van het failiete bedrijf, wordt er momenteel nog ‘druk geïnventariseerd hoe de vlag erbij hangt’. Het is nog niet met zekerheid te zeggen of er een doorstart komt, maar volgens De Groot zijn daar wel geïnteresseerden voor. Voor het personeel wordt desondanks ontslag aangevraagd; volgens De Groot is dat een standaardprocedure.

De komende tijd blijft het datacenter doordraaien, totdat duidelijk is of er een doorstart komt. De komende tijd geldt er bovendien een zogenoemde afkoelingsperiode, waardoor klanten hun servers gedurende tijd niet weg mogen halen. “Er is grote onrust ontstaan onder klanten, maar het belangrijkste is dat we ons hoofd koel houden”, aldus De Groot. Hij verzekert dat klanten niet bezorgd hoeven te zijn dat anderen er met hun spullen vandoor gaan. “Alles blijft keurig staan”, aldus De Groot. De afkoelingsperiode duurt maximaal twee maanden, maar zodra er een doorstart wordt gemaakt wordt de maatregel opgeheven. Afkoelingsperiodes worden door de rechter vaker toegewezen bij faillissementen.

Het faillissement komt niet geheel onverwacht. Begin deze maand werd de Belgische tak van Datahouse, dat een datacenter in Vilvoorde had, failliet verklaard. Volgens klanten van het bedrijf, die niet bij naam genoemd willen worden, was de airconditioning in het bewuste datacenter in beslag genomen omdat de rekeningen van de leverancier niet werden betaald. Het bedrijf heeft dat later ontkend.

Bovendien bleek vorige week dat Datahouse de huur van zijn datacenter in Alphen aan den Rijn al een halfjaar niet had betaald, waarna de verhuurder naar de rechter stapte. Die besloot dat Datahouse het pand moest verlaten. Datahouse wil geen commentaar geven: afgelopen weken heeft Tweakers herhaaldelijk geprobeerd om leidinggevenden van Datahouse te bereiken, maar aan die verzoeken werd geen gehoor gegeven.

De afgelopen weken haalden veel klanten halsoverkop hun servers weg bij het datacenterbedrijf. In Vilvoorde haalden klanten uit voorzorg servers weg, om te voorkomen dat het Belgische faillissement ervoor zou zorgen dat ze geen toegang meer tot hun servers hadden, maar ook in de Datahouse-vestigingen in Alphen aan den Rijn en Alkmaar werden servers weggehaald.

Het datacenterbedrijf beweerde eerder dat de gelaste ontruiming in Alphen aan den Rijn onterecht was, omdat de verhuurder die de rechtszaak is gestart al een paar maanden geen eigenaar van het pand meer is. De oude eigenaar zegt op te treden namens de nieuwe eigenaar, maar volgens Joop Top van Bureau Mercuur, een adviesbureau dat met Datahouse samenwerkt, had de ontruiming nooit toegewezen mogen worden. Top suggereerde bovendien dat er ‘bepaalde redenen’ waren voor Datahouse om de huur niet te betalen. “Er was wat discussie over wat er verschuldigd was en aan wie”, aldus Top. Ook liepen er volgens Top nog een ‘aantal andere zaken’, maar hij zegt daarover niet in details te kunnen treden.

Update, 15:43:  Reactie curator toegevoegd.

1374664864 Datahouse failliet nieuws

Bron: http://tweakers.net/nieuws/90401/ook-nederlandse-tak-datahouse-is-failliet.html

Deel gauw met anderen:facebook Datahouse failliet nieuws twitter Datahouse failliet nieuws google Datahouse failliet nieuws pinterest Datahouse failliet nieuws linkedin Datahouse failliet nieuws stumbleupon Datahouse failliet nieuws print Datahouse failliet nieuws email Datahouse failliet nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *