DDOS aanvallen leggen webhosters offline

Review of: Tom Denkers
Product by:
Tom Denkers

Reviewed by:
Rating:
5
On 27 november, 2013
Last modified:29 januari, 2014

Summary:

Op Woensdag 27 November 2013 hebben enkele grote bot netwerken ervoor gezorgd dat meerdere grote webhosters tijdelijk offline zijn geweest. Onder andere Versio en Mijndomein, Proserve, Netzone zijn slachtoffer geweest van deze aanval. Groten getale dataverkeer werd richting hun netwerk gestuurd waardoor de inkomende transit glasvezels vol raakten en het verkeer niet meer konden verwerken. Hierdoor ontstond er een hoge packetloss en in sommige gevallen zelfs complete downtime voor de webhosters.

Afgelopen tijd vaker last van DDOS aanvallen

De laatste maanden zien we steeds vaker grote cyber aanvallen(DDOS-en) voorbij komen welke iedere keer in grootte toenemen. Het is daarom voor welke webhosters steeds moeilijker om ervoor te zorgen dat ze voldoende capaciteit aanwezig hebben om een dergelijke aanval tegen te gaan en voldoende capaciteit vrij te houden voor het juiste verkeer. Enkele providers hebben eerder al maatregelen genomen met anti DDOS apparatuur, echter lopen ze nu tegen de problemen aan dat deze apparaten prima hun werk doen, maar de inkomende lijnen helaas toch vol raken.

Een belangrijke factor van de DDOS aanvallen

Aansluitingen van clienten zijn de afgelopen jaren sterk in snelheid gestegen. Dit betekend ook gelijk dat met minder gehackte clienten een zeer grote DDOS gestart kan worden doordat de clienten een grotere internet snelheid thuis hebben liggen. Webhosters anticiperen hier op met het uitbreiden van de netwerk capaciteit en het verhogen van de snelheid van hun glasvezels, echter zijn ze helaas nog steeds niet opgewassen tegen de grote hoeveelheden mbits die deze gehackte clienten door sturen naar het netwerk van de webhosters toe.

UPDATE @ 28 November

De DDOS breidt zich uit naar meerdere grote webhosters, waaronder Proserve, Webreus, Hosting2go en nog enkele grote namen. Het lijkt erop alsof een persoon moedwillig de providers stuk voor stuk probeert plat te leggen. Enkele twitter conversaties tussen lijkenpikkers en gedupeerde klanten werden ook meteen opgepakt door een twitteraar genaamd serverkillers .

De lijkenpikker ontving kort na het bericht van serverkillers ook een grote DDOS op zijn VPS bij TransIP. Wat de oorzaak of reden van de DDOSS op meerdere providers is is onbekend, wel geven meerdere partijen aan dat ze pakketjes hebben kunnen onderscheppen en een mogelijke dader op het spoor zijn.

Ik vraag me af wanneer de regering zich met deze vorm van criminaliteit actief gaat bemoeien en begint mee te denken met de grote internet knooppunten en transits in Nederland om hier een soort landelijk filter voor te gaan maken. Wat denken jullie?

Deel gauw met anderen:facebook DDOS aanvallen leggen webhosters offline nieuws twitter DDOS aanvallen leggen webhosters offline nieuws google DDOS aanvallen leggen webhosters offline nieuws pinterest DDOS aanvallen leggen webhosters offline nieuws linkedin DDOS aanvallen leggen webhosters offline nieuws stumbleupon DDOS aanvallen leggen webhosters offline nieuws print DDOS aanvallen leggen webhosters offline nieuws email DDOS aanvallen leggen webhosters offline nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *