Eigen website, waar let je op?

Wanneer je een eigen website wil maken is het goed dat je gaat bedenken wat je allemaal kunt doen en waar je aan moet denken. Er is op internet namelijk erg veel te vinden, maar wat wil je met je website bereiken en hoe wil je je website opzetten? Er zijn een paar punten waar je over na moet denken en waarbij je keuzes moet maken. Een aantal onderwerpen worden hier besproken.

 

Gratis webruimte en geen reclame

Je kunt een website maken bij je eigen internet provider, maar je kunt ook een andere provider kiezen. Er kan gratis webruimte aan worden gevraagd. Deze ruimte is er speciaal om websites te plaatsen. Vaak krijg je dan wel een reclame banner op je website. Dit willen de meeste mensen niet. Maar als je geen reclame wil dan kun je kiezen voor www.deds.nl. Binnen vijf minuten kun je daar aan de slag en heb je de gegevens die je nodig hebt om op de site te zetten. Alles krijg je netjes via de e-mail binnen en je moet hierbij wel een leuke of een zinvolle gebruikersnaam verzinnen voor je eigen account. Dit wordt namelijk ook het adres van je website.

 

HTML als webtaal?

De index pagina is het belangrijkste van je website. Een webpagina wordt geschreven in de vorm van een programmeertaal. Dit noemen we HTML. Dit is vrij makkelijk en je hoeft het niet echt te leren. Wanneer je een computerprogramma gebruikt wat ontwikkeld is om webpagina’s te maken, dan maak je al gebruik van HTML. Dit programma wordt ook wel een WYSIWYG editor genoemd en dit kun je downloaden. De afkorting staat voor: What You See Is What You Get. Er zijn nog een aantal hulptalen zoals CSS en Java Script.

 

Keuzes maken

Bij het maken van je eigen website dien je goed na te denken over waarom je de website maakt. Aan de hand daarvan kun je het beste keuzes maken voor de provider en de webtaal. Het ligt er ook aan of je een beginnende websitebouwer bent of gevorderd.

Deel gauw met anderen:facebook Eigen website, waar let je op?  nieuws twitter Eigen website, waar let je op?  nieuws google Eigen website, waar let je op?  nieuws pinterest Eigen website, waar let je op?  nieuws linkedin Eigen website, waar let je op?  nieuws stumbleupon Eigen website, waar let je op?  nieuws print Eigen website, waar let je op?  nieuws email Eigen website, waar let je op?  nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *