FBI rolt groot forum voor cybercriminelen op

In samenwerking met onder andere de Nederlandse politie heeft de FBI een groot forum voor cybercriminelen opgerold en zijn er in totaal veertig mensen gearresteerd. Dit laten de Europol, FBI en de Amerikaanse polite weten. Naast Nederland hielpen landen zoals België, Duitsland, Zwitserland en Verenigd Koninkrijk met het onderzoek mee.

Het forum, Darkode, werd door cybercriminelen gebruikt om gestolen gegevens te verkopen en informatie uit te wisselen, zoals software om bedrijven en individuen te hacken. Je kon alleen het forum gebruiken via een uitnodiging.

Door de inbeslagname van de servers van Darkode konden veertig mensen worden aangehouden. De mensen achter het forum verdienden volgens Europol onder andere met belastingfraude 300 miljoen euro. Het forum had tussen 250 en 300 leden

Fraude

Degenen die zijn gearesseerd, worden beschuldigd van computerfraude, witwassen van geld en de verkoop van criminele malware.

Volgens de Amerikaanse aanklager was Darkode van alle achthonderd criminele internetfora de belangrijkste en gevaarlijkste.

Deel gauw met anderen:facebook FBI rolt groot forum voor cybercriminelen op nieuws twitter FBI rolt groot forum voor cybercriminelen op nieuws google FBI rolt groot forum voor cybercriminelen op nieuws pinterest FBI rolt groot forum voor cybercriminelen op nieuws linkedin FBI rolt groot forum voor cybercriminelen op nieuws stumbleupon FBI rolt groot forum voor cybercriminelen op nieuws print FBI rolt groot forum voor cybercriminelen op nieuws email FBI rolt groot forum voor cybercriminelen op nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *