Google legt werking WIFI ballonnen uit

Google is zoals enkele weken geleden in het nieuws kwam bezig slecht bereikbare plekken op de wereld te voorzien van de zogeheten ‘wifi ballonnen’ om ook op deze moeilijke plekken in de wereld een goed bereikbare internet verbinding te kunnen verzorgen. Het bedrijf heeft zojuist toegelicht hoe deze ballonnen in de praktijk gaan werken.

“Project loon” zoals Google het noemt bestaat uit een serie ballonnen welke allemaal voorzien zijn van een zender en zodoende communiceren met een internet station op de grond én met de andere ballonnen om zich heen. Om ervoor te zorgen dat het gebied goed dekkend is mogen de ballonnen niet te ver uit elkaar drijven.

Om te zorgen dat dat niet gebeurt, heeft Google naar de natuur gekeken. Zwermen vogels gebruiken verschillende luchtstromen om comfortabel een bepaalde windrichting op te vliegen, de ballonnen van Google doen hetzelfde.

Om dat goed voor elkaar te krijgen, draait Google veel simulaties waarin virtuele ballonnen steeds als een zwerm dicht bij elkaar proberen te blijven. Te ver afdrijven wordt gecompenseerd door een ballon hoger of later te laten vliegen, waar verschillende luchtstromen verschillende kanten op gaan en wat er vervolgens weer voor zorgt dat de ballonnen terug komen in de juiste koers.

Op termijn wil Google zo ballonnen maken die altijd van elkaar weten waar in de lucht ze zijn, om op die manier een zo dekkend mogelijk netwerk te maken wat uiteraard erg bevorderlijk is voor het bereik en de snelheid op de grond.

Project Loon wordt al op beperkte schaal in Nieuw-Zeeland getest, Google wil de wifi-ballonnen ook in de Amerikaanse staat Californië gaan testen.

Project Loon is afkomstig van Google X, het geheimzinnige onderzoekslab van Google dat onder andere Google Glass heeft voortgebracht.

Deel gauw met anderen:facebook Google legt werking WIFI ballonnen uit nieuws twitter Google legt werking WIFI ballonnen uit nieuws google Google legt werking WIFI ballonnen uit nieuws pinterest Google legt werking WIFI ballonnen uit nieuws linkedin Google legt werking WIFI ballonnen uit nieuws stumbleupon Google legt werking WIFI ballonnen uit nieuws print Google legt werking WIFI ballonnen uit nieuws email Google legt werking WIFI ballonnen uit nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *