Google versterkt zakelijke cloudplatform

Google laat weten dat het zijn platform voor ontwikkelaars en zakelijke ict-infrastructuren uit het Container Engine en Interconnect. Deze toevoegingen zijn gepresenteerd tijdens de tweede editie van het Google Cloud Platform-evenement in San Francisco. Google verhevigt zo de strijd met concurrenten als Amazon en Microsoft Azure.

Google belooft dan ook dat het zich vooral richt op de ontwikkelaar die snel clouddiensten moeten kunnen opleveren die voldoen aan de eisen van de eindgebruikers en aan de belangrijkste trends. De Internetgigant lanceert Google Cloud Interconnect, wat gepositioneerd wordt als een beveiligd netwerk voor high-performance computing dat dienst moet doen als een backbone voor zakelijke ict-architecturen en de inzet van schatbare bedrijfsapplicaties.

Met deze dienst wilt Google het aantal connectiviteitsopties tot zijn wereldwijde glasvezelnetwerk tot drie mogelijkheden: ‘direct peering’ (tussen zeventig toegangspunten in 33 landen). ‘carrier interconnect’ via zeven geselecteerde ict-partners en ‘VPN-verbindingen’ voor een beveiligde verbinding met Google via internet.

Container Engine

Google’s cloudplatform krijgt ook een koppeling met open source-ontwikkelplatformen via een container-engine. Dat systeem, waarop app-componenten draaien en gelinkt kan worden met individuele virtuele machines, is voornamelijk gericht op Docker-containers. De Container Engine, die als managed service wordt geleverd, moet de beweging van apps tussen ontwikkeling, machines, on-premise systemen en public cloud providers verbeteren.

Vice president Google cloud platform, Brian Steven licht toe dat de belofte van cloud computing in zijn ogen slechts gedeeltelijk is gerealiseerd en nog niet is waar die moet zijn. ‘Voor ontwikkelaars is werken in de cloud nog steeds een zeer gefragmenteerde ervaring. Al in een vroeg stadium moet een ontwikkelaar beslissen of het bedrijf wil werken met virtuele machines, waarbij hij alles zelf bouwt. Dan geldt hetzij ‘from scratch’ of door open source-componenten aan elkaar te koppelen.’

Deel gauw met anderen:facebook Google versterkt zakelijke cloudplatform nieuws twitter Google versterkt zakelijke cloudplatform nieuws google Google versterkt zakelijke cloudplatform nieuws pinterest Google versterkt zakelijke cloudplatform nieuws linkedin Google versterkt zakelijke cloudplatform nieuws stumbleupon Google versterkt zakelijke cloudplatform nieuws print Google versterkt zakelijke cloudplatform nieuws email Google versterkt zakelijke cloudplatform nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *