Google webmasters – Serverconnectiviteit

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 30 oktober, 2013
Last modified:31 oktober, 2013

Summary:

Als content beheerder van diverse sites bekijk ik elke ochtend Google Webmasters of er meldingen staan of verbeteringen worden aangegeven. Google webmasters is een hulpprogramma die je verder kan helpen voor de optimalisatie van je site in de zoekmachinegigant Google. Hier leg ik het een en ander uit wat je kunt herleiden bij de crawlfouten van de Google webmaster tools.

Zoekmachine Optimalisatie

Om hoog te scoren in Google is de zoekmachine optimalisatie niet alleen waar je de aandacht moet leggen. Het is ook van belang dat de zoekmachines je website eenvoudig kan herkennen hoe deze is opgebouwd, en de pagina’s kan scannen naar de inhoud. Ik zal hier stapsgewijs doorlopen welke aandachtspunten je uit de Google webmasters kunt halen wat belangrijk is om te melden bij degene die server beheert.

Site dashboard

Op het dashboard van je site zie je overzichtelijk de scores van je sitefouten van het Crawlen, Zichtbaarheid in Google en de status van je sitemaps. De statussen van het Crawlen en de sitemap(s) van je site zijn belangrijk om te monitoren.

Schermafbeelding 2013 10 29 om 16.49.49 300x260 Google webmasters   Serverconnectiviteit nieuws

In het overzicht van crawlfouten zie je 3 zaken, namelijk de werking van de DNS fouten met de server. De Serverconnectiviteit, waar je in percentage kunt terugvinden hoeveel en welke fouten er zijn geconstateerd. Je kunt hier terugvinden waarom de server geen connectie heeft met Google webmasters.

Google stuurt regelmatig een ‘robot’ naar je site toe om te kijken of er nieuwe pagina’s zijn, aanpassingen op de website zijn gedaan. Waneer google het robots.txt-bestand niet kan benaderen kan hij je website niet scannen naar nieuwe updates die je wellicht hebt doorgevoerd.

Serverconnectiviteit statussen

Bij de serverconnectiviteit wordt aangegeven waarom Google geen connectie met je site kon maken. De volgende statussen worden weergegeven:
Time-out voor verbinden - Google kan geen verbinding maken met uw server. Uw server is wellicht overbelast of onjuist geconfigureerd.
Verbinding mislukt - Uw server is niet beschikbaar.
Verbinding geweigerd - Uw server heeft de verbinding geweigerd.
Geen reactie - De verbinding met uw server is verbroken.
Time-out - Er is een time-out van de server opgetreden tijdens het wachten op het verzoek.

Wanneer deze fouten voorkomen kan het liggen dat het erg lang duurt voor er een pagina wordt ingelezen wat leidt tot een time-out. Hiervoor kunnen meerdere oorzaken zijn. Verkeerde DNS configuratie; of de hostingserver is niet bereikbaar of overbelasting door misschien een bruteforce attack. Het kan ook zijn dat de firewall of een DoS beveiligingssysteem verkeerd is ingeregeld, die een belangrijk onderdeel vormen voor de hosting. Deze CMS beveiligingsystemen blokkeren overmatige serververzoeken zodat je website niet overbelast raakt. Door deze instelling kan het zijn dat op dit moment je server Google ook blokkeert.

Wanneer dit het geval is moet je onderzoeken waar de server Google blokkeert. Wanneer je dit hebt uitbesteed aan een hosting provider kan je hiermee contact opnemen om dit voor je op te lossen.

Serverconnectiviteit – Verbinding geweigerd

Google zoekt op ieder moment naar nieuwe pagina’s, dit doet hij onder andere door nieuwe linken te volgen naar een andere pagina. Soms kan het voorkomen dat er een verbinding geweigerd wordt. Dit kan te maken hebben door een beveiliging voor uw website bezoekers. Bijvoorbeeld dat zij moeten inloggen voor hun persoonlijke gegevens op uw site in te zien. Een andere reden kan zijn dat uw site niet geïndexeerd moet worden omdat het alleen voor persoonlijke of zakelijk gebruik is. De laatste redenen kunnen zijn dat uw server vereist dat gebruikers zich identificeren via een proxy, of dat uw hostingprovider de toegang voor Google heeft geblokkeerd.

Deel gauw met anderen:facebook Google webmasters   Serverconnectiviteit nieuws twitter Google webmasters   Serverconnectiviteit nieuws google Google webmasters   Serverconnectiviteit nieuws pinterest Google webmasters   Serverconnectiviteit nieuws linkedin Google webmasters   Serverconnectiviteit nieuws stumbleupon Google webmasters   Serverconnectiviteit nieuws print Google webmasters   Serverconnectiviteit nieuws email Google webmasters   Serverconnectiviteit nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *