Google webmasters – Url fouten

Review of:

Reviewed by:
Rating:
4
On 6 november, 2013
Last modified:8 november, 2013

Summary:

In mijn post van vorige week heb ik geschreven over de serverconnectiviteit die je kunt monitoren in Google Webmasters die je kunt terugvinden in het overzicht van de crawlfouten. Hieronder ga ik verder met de url fouten die kunnen ontstaan en hoe je dit kunt oplossen.

Url fouten Statussen

Er zijn verschillende soorten statussen die in Google webmasters worden aangegeven. Een gedeelte van deze fouten kunnen samen vallen met de serverconnectiviteit. Statussen die je kunt zien van de url fouten zijn:
niet gevonden - meestal een 404 status
niet gevolgd
– Flash of javascript maken het volgen moeilijk
toegang geweigerd
- Google is niet geïdentificeerd als gebruiker
serverfout
- server time out of bezet
soft 404
- Bestand niet gevonden
specifieke fouten Google nieuws
 krijg je te zien als er fouten zijn wanneer je bij Google nieuws bent aangemeld.

Url fouten met status 404

De status 404 wordt meegegeven aan een url fout wanneer er bijvoorbeeld een typfout in de url is ingegeven, of de url link is verkeerd ingegeven waardoor je terecht komt op een niet gevonden pagina. Het kan ook zijn doordat er geen redirect is aangegeven in je CMS omdat de pagina misschien is verplaatst naar een andere url.

In het overzicht die wordt weergegeven kan je klikken op de url fout en zie je het onderstaande overzicht. Via sitemaps en met links vanaf kan je de plaatsing van de link herleiden. Je kunt er nu voor kiezen om bij de plaatsing de link te corrigeren zodat het op de juiste pagina komt als dit mogelijk is. Anders kan je een redirect maken naar de juiste pagina.

Schermafbeelding 2013 10 30 om 11.40.55 Google webmasters   Url fouten nieuws
Google geeft hier aan dat een 404 geen negatieve invloed heeft op de zoekresultaten. Persoonlijk denk ik wanneer je een url fout herstelt met een correcte redirect wel meedraagt aan verbetering.

Een juiste 301 zet je in door de 404 niet bestaande pagina door te linken naar een pagina die hier qua verhaal hier op aansluit. Op deze manier krijg je de bezoekers die naar dat onderwerp aan het zoeken waren toch informatie te zien die er op aansluit. Hiermee hou je de bounce percentage en kan Google zien dat het wel een waardevolle pagina is voor de bezoekers.

Url fouten herstellen met een 301

In sommige CMS sytemen kan je de url fouten middels een 301 automatiseren of handmatig invoeren. Voor andere CMS zal je een extensie of een plugin moeten installeren waar je een redirect kan ingeven.

Deel gauw met anderen:facebook Google webmasters   Url fouten nieuws twitter Google webmasters   Url fouten nieuws google Google webmasters   Url fouten nieuws pinterest Google webmasters   Url fouten nieuws linkedin Google webmasters   Url fouten nieuws stumbleupon Google webmasters   Url fouten nieuws print Google webmasters   Url fouten nieuws email Google webmasters   Url fouten nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *