Google wil steden wereldwijd voorzien van gratis wifi

Google heeft laten weten dat het twee bedrijven over gaat nemen die een openbaar wifinetwerk aanleggen in New York. Het is de technologie van deze bedrijven die straks wereldwijd ingezet worden.

Het zijn de bedrijven LinkNYC en Titan die samen zullen werken onder de naam Intersection en zullen daarmee onderdeel uitmaken van Googles onlangs opgerichte bedrijf Sidewalk Labs, wat als doel heeft om het stadsleven te verbeteren.

“De visie is om steden verbonden plekken te maken waar je op elke straat gratis zeer snelle wifi kunt gebruiken”, zegt Dan Doctoroff, directeur van Sidewalk Labs. Eerder was hij directeur van Bloomberg en locoburgemeester van New York.

Sidewalk Labs

Sidewalk Labs is een onafhankelijk bedrijf onder Google, maar het is volgens vele mogelijk dat Google in de toekomst zal gaan helpen bij het verzorgen van wifiverbindingen. Daarnaast draaien alle hotspots van LinkNYC al op Android.

In New York gebruiken de bedrijven oude telefooncellen om hotspots te plaatsen, maar dat zal van plek tot plek verschillen. Ook straatmeubilair als bushokjes en fietsenrekken zouden gebruikt kunnen worden.

Het is nog onduidelijk waar Sidewalk Labs zijn volgende wifinetwerk wil uitrollen.

Deel gauw met anderen:facebook Google wil steden wereldwijd voorzien van gratis wifi nieuws twitter Google wil steden wereldwijd voorzien van gratis wifi nieuws google Google wil steden wereldwijd voorzien van gratis wifi nieuws pinterest Google wil steden wereldwijd voorzien van gratis wifi nieuws linkedin Google wil steden wereldwijd voorzien van gratis wifi nieuws stumbleupon Google wil steden wereldwijd voorzien van gratis wifi nieuws print Google wil steden wereldwijd voorzien van gratis wifi nieuws email Google wil steden wereldwijd voorzien van gratis wifi nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *