Hackers dreigen gegevens vreemdgangerssite te openbaren

De Amerikaanse vreemdgangerwebsite Ashley Madison is gehackt en de hackers dreigen de gegevens van 37 miljoen gebruikers openbaar te maken. Directeur Noel Biderman van Avid Life Media, het moederbedrijf van Ashley Madison, bevestigt de hack tegenover Krebs on Security.

Zo blijken de hackers de naam Impact Team te gebruiken en zeggen vooral boos te zijn over een functie die gebruikers belooft om tegen betaling van 19 dollar al hun gegevens uit de systemen van Ashley Madison te halen. “Dat is een complete leugen”, aldus de hackers, die zeggen dat onder meer de namen en adresgegevens van gebruikers ook na zo’n betaling bewaard blijven.

Verder de laten de hackers weten dat Avid Life Media zijn website offline moeten halen om te voorkomen dat de gehackte gebruikersgegevens volledig online geplaatst worden. Zo zou het om alle klantgegevens, inclusief profielen met alle geheime fantasieën en bijhorende creditcardbetalingen, adressen en echte namen. ” Ook interne communicatie van Ashley Madison is gehackt.

Affaire

De website van Ashley Madison koppelt mensen die vreemd willen gaan. De slogan van de website luidt dan ook “Het leven is kort, heb een affaire.”

Biderman denkt te weten wie achter de hack zit. “Het was niet een medewerker, maar iemand die in contact is geweest met onze technische diensten”, aldus de directeur van de site. Het lek is inmiddels gedicht, aldus het bedrijf.

Een deel van de gehackte gegevens werd zondagavond al online geplaatst, maar lijkt weer offline te zijn gehaald. In mei werd nog de populaire datingwebsite AdultFriendFinder gehackt, waardoor de informatie van 3,9 miljoen leden openbaar werd. Ook daar ging het onder meer om informatie over seksuele voorkeuren.

Deel gauw met anderen:facebook Hackers dreigen gegevens vreemdgangerssite te openbaren nieuws twitter Hackers dreigen gegevens vreemdgangerssite te openbaren nieuws google Hackers dreigen gegevens vreemdgangerssite te openbaren nieuws pinterest Hackers dreigen gegevens vreemdgangerssite te openbaren nieuws linkedin Hackers dreigen gegevens vreemdgangerssite te openbaren nieuws stumbleupon Hackers dreigen gegevens vreemdgangerssite te openbaren nieuws print Hackers dreigen gegevens vreemdgangerssite te openbaren nieuws email Hackers dreigen gegevens vreemdgangerssite te openbaren nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *