Hacking Team verdenkt overheid van enorme hack

Het Italiaanse bedrijf Hacking Team, wat maker is van spionagesoftware, denkt dat er een overheid achter de grootschalige hack op zijn netwerk moet zitten. Dit laat David Vincenzetti, directeur van het bedrijf, aan de Italiaanse krant La Stampa weten.

“Dit is niet uit impuls gebeurd: de aanval is maandenlang gepland, met significante middelen, en het verwerven van de data heeft lang geduurd”, aldus de topman.

De documenten die na de hack op het internet gepubliceerd werd bleek dat sommige delen van het Hacking Team-netwerk met zeer zwakke wachtwoorden beveiligd waren. Dat ontkent Vincenzetti echter. “Na zo’n 30 jaar aan werk zouden we nooit zo naïef zijn.”

Achterdeur

Daarnaast ontkent de directeur ook dat Hacking Team een achterdeurtje had in zijn software had, waardoor in de gaten konden worden houden klanten ermee deden. Vincenzetti laat verder weten dat klanten, waaronder vele overheidsagentschappen, de software alleen gebruiken na uitvoerig de broncode te hebben bestudeerd.

Hacking Team belooft in de komende dagen een update uit te brengen die ervoor zorgt dat klanten hun doelwitten weer in de gaten kunnen houden zonder dat zij dit kunnen doorhebben. In een nieuwe versie van de Galileo-software die later in het jaar moet verschijnen zouden de problemen door de hack compleet worden opgelost.

Na de uitlekken van documenten is Hacking Team onder vuur komen te liggen, onder meer omdat bleek dat het bedrijf zaken had gedaan met overheden in onder meer Sudan en Ethiopië. In laatstgenoemde land werd de software van Hacking Team gebruikt om een journalist in de gaten te houden.

Deel gauw met anderen:facebook Hacking Team verdenkt overheid van enorme hack nieuws twitter Hacking Team verdenkt overheid van enorme hack nieuws google Hacking Team verdenkt overheid van enorme hack nieuws pinterest Hacking Team verdenkt overheid van enorme hack nieuws linkedin Hacking Team verdenkt overheid van enorme hack nieuws stumbleupon Hacking Team verdenkt overheid van enorme hack nieuws print Hacking Team verdenkt overheid van enorme hack nieuws email Hacking Team verdenkt overheid van enorme hack nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *