ICT investeert vooral in werkplekhardware

Er worden vooral steeds meer investering in ict gedaan in werkplekhardware zoals laptops en desktops en ook de komende tijd zal er in verhouding meer geïnvesteerd worden in applicaties. Dit blijkt uit de eerste Computable ICT Barometer. In het onderzoek deden er 502 personen uit de Nederlandse ict-markt mee ana het onderzoek en ook hierbij lijkt dat de investeringen enterprise mobility vooral nog kleinschalig zijn.

Wanneer er gekeken wordt naar het afgelopen half jaar, dan is 18 procent van de ict-investeringen naar de werkplek gegaan. De investeringen in netwerken en infrastructuur en de applicaties waren elk goed voor 13 procent, gevolgd door investeringen in storage (11 procent). Als gekeken wordt naar de investering voor het komende half jaar, dan gaan die naar de werkplek (15 procent), applicaties (14 procent) en networking/infrastructuur (12 procent).

Het afgelopen half jaar heeft 74 procent van de organisaties een ict-investering gedaan. Daarbij kan worden aangetekend dat hoe groter het bedrijf is, des te vaker er geïnvesteerd is. Voor het komende half jaar heeft 62 procent van de organisaties een ict-investering op de planning staan. Daarbij is iets minder geld gereserveerd voor werkplekhardware en storage en juist wat meer voor security en enterprise mobility.

Investeringen per branche

Voor alle branches is werkplekhardware eigenlijk belangrijk. Zo wordt in de zorg er met 10 procent minst in geïnvesteerd en in de ict met 24 procent het meest. Vooral storage speelt in de financiële dienstverlening en het onderwijs en in de handel het minst in mee. In deze laatste branche spelen vooral investeringen in applicaties (18 procent), net als in de financiële dienstverlening en de transport en logistiek (beide 17 procent).

Deel gauw met anderen:facebook ICT investeert vooral in werkplekhardware nieuws twitter ICT investeert vooral in werkplekhardware nieuws google ICT investeert vooral in werkplekhardware nieuws pinterest ICT investeert vooral in werkplekhardware nieuws linkedin ICT investeert vooral in werkplekhardware nieuws stumbleupon ICT investeert vooral in werkplekhardware nieuws print ICT investeert vooral in werkplekhardware nieuws email ICT investeert vooral in werkplekhardware nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *