Internetinfo blijft in Moskou

Wat betreft de sociale media gaat het niet goed in Rusland, het is op het moment zo dat Rusland aan het proberen is al de internetinformatie in het land te houden. In de media heb je hier meer dan genoeg over kunnen lezen. Onlangs heb je bijvoorbeeld kunnen lezen dat het Russische parlement er mee heeft ingestemd dat er een wet komt die ervoor moet zorgen dat al de gegevens over de Russische mensen die over het internet gaan alleen maar in Rusland worden opgeslagen. Je kunt er rekening mee houden dat de wet al in 2016 in werking gaat treden, al de internetbedrijven moeten dan hun gegevens die uit Rusland komen op Russische servers zetten.

Buitenlandse social media
Je kunt natuurlijk wel begrijpen dat door deze maatregel het meest de buitenlandse sociale media wordt getroffen. Een van de grootste wat betreft de sociale media die hierdoor getroffen gaat worden kun je wel begrijpen is het Amerikaanse Facebook. Volgens critici kun je deze wetgeving zien als een manier om al de buitenlandse sociale media in Rusland te sluiten. De wet die het Russische parlement uit wil voeren volgt op meer bemoeienis van de wetgevers met het internet. Je weet dat er onlangs een wet is uitgevaardigd die websites met meer dan drieduizend bezoekers per dag moet registreren.

Verplicht registreren
Als je een website hebt moet je het aantal bezoekers verplicht laten registreren bij een speciale toezichthouder. Als je een website hebt met meer dan drieduizend bezoekers en je meldt dit niet bij de toezichthouder dan kan deze zonder dat er een rechter aan te pas komt laten sluiten. Dit is natuurlijk iets waar wij in Nederland niet aan moeten denken. Maar het laatste in Rusland is hier ook nog niet over gezegd. Er zijn genoeg mensen die het hier niet mee eens zijn, maar helaas hebben zij niet zoveel inspraak. De vraag is nu of dat het echt doorgevoerd gaat worden en wat dit dan voor buitenlandse social media gaat betekenen… Maar een ding is zeker en dat is dat het laatste woord hier nog niet over is gezegd.

Deel gauw met anderen:facebook Internetinfo blijft in Moskou nieuws twitter Internetinfo blijft in Moskou nieuws google Internetinfo blijft in Moskou nieuws pinterest Internetinfo blijft in Moskou nieuws linkedin Internetinfo blijft in Moskou nieuws stumbleupon Internetinfo blijft in Moskou nieuws print Internetinfo blijft in Moskou nieuws email Internetinfo blijft in Moskou nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *