Kim Dotcom lanceert beveiligde Skype-concurrent Megachat

Kim Dotcom, die de man is achter de offline gehaalde website Megaupload.com, heeft een versleutelde Skype-concurrent gelanceerd. Dotcom had al eerder de dienst aangekondigd, maar vanaf donderdag is de dienst nu dan ook echt te gebruiken. Echter is het programma nog niet helemaal af, maar zal het stap voor stap uit gaan breiden, meldt Dotcom op Twitter.

Met het programma is het momenteel alleen nog maar mogelijk om videogesprekken te voeren en bestanden te delen. Later zal de chatfunctie en conference calls ondersteund worden. Dotcom belooft verder dat Megachat echt alles versleuteld en ziet Megachat dan ook als een beveiligde concurrent van Skype.

Browserextensie

De gebruiker hoeven echter geen software te downloaden, maar kunnen een browserextensie voor Chrome of Firefox installeren. De extensies zijn op dit moment nog niet beschikbaar, maar zullen later op de dag online gezet worden.

Techcrunch kon de dienst al even uitproberen en merkt op dat er verbindingsproblemen waren en de notificaties nog niet goed werken. De kwaliteit van de videogesprekken was volgens Techcrunch vergelijkbaar met die van Skype.

Versleuteling

Megachat geeft gebruikers een eigen digitale sleutel voor het delen van versleutelde bestanden. Een gebruiker kan deze dan met een vriend delen zodat de vriend een bestand kan openen. Op deze manier zouden dus andere mensen en inlichtingendiensten nooit kunnen zien wat er verstuurd wordt.

Wanneer de dienst verder wordt uitgebreid is niet bekend. Dotcom heeft bekendgemaakt dat als mensen een lek in Megachat vinden zij een beloning zullen krijgen. De beveiligde clouddienst Mega werd in 2013 al eens gekraakt door een beveiligingsonderzoeker.

Megaupload

Dotcom was de oprichter en directeur van Megaupload.com waar veel auteursrechtelijk beschermd materiaal werd gedeeld. Een rechtszaak tegen onder meer Dotcom loopt nog. De internetondernemer stelt dat zijn site gebruikers alleen maar bestanden met elkaar liet delen en niet specifieke bedoelt was voor het delen van films en muziek. Na het offline halen van de website begin 2012 startte Dotcom in 2014 een nieuwe clouddienst met de naam Mega.

Deel gauw met anderen:facebook Kim Dotcom lanceert beveiligde Skype concurrent Megachat nieuws twitter Kim Dotcom lanceert beveiligde Skype concurrent Megachat nieuws google Kim Dotcom lanceert beveiligde Skype concurrent Megachat nieuws pinterest Kim Dotcom lanceert beveiligde Skype concurrent Megachat nieuws linkedin Kim Dotcom lanceert beveiligde Skype concurrent Megachat nieuws stumbleupon Kim Dotcom lanceert beveiligde Skype concurrent Megachat nieuws print Kim Dotcom lanceert beveiligde Skype concurrent Megachat nieuws email Kim Dotcom lanceert beveiligde Skype concurrent Megachat nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *