Nederland staat weer in top-3 als hoster van phishing-sites

RSA, wat de security-divisie van EMC is, brengt maandelijks een Fraud Report uit met bevindingen uit cyberspace van de maand daarvoor. Ze onderzoeken, analyseren en brengen deze gegevens in kaart, omdat er zo een schat aan informatie ontstaat en de RSA is hierdoor in staat om vroegtijdig trends te herkennen.

De meest opmerkelijke bevindingen van de afgelopen maand: RSA ontdekte 33.145 phishing-aanvallen in augustus 2014. Dat is een afname van 22 procent vergeleken met juli 2014. Op basis van het aantal phishing-aanvallen wordt geschat dat bedrijven wereldwijd in mei 2014 zeker 282 miljoen dollar hebben verloren.

Nederland is na de Verenigde Staten het populairste doelwit van phishing-aanvallen wereldwijd. Nederland staat weer op nummer 3 in de wereldwijde top als het gaat om het hosten van phishing-sites. Lees hieronder via de link meer over het rapport.

http://netherlands.emc.com/collateral/fraud-report/rsa-online-fraud-report-0914.pdf

Deel gauw met anderen:facebook Nederland staat weer in top 3 als hoster van phishing sites nieuws twitter Nederland staat weer in top 3 als hoster van phishing sites nieuws google Nederland staat weer in top 3 als hoster van phishing sites nieuws pinterest Nederland staat weer in top 3 als hoster van phishing sites nieuws linkedin Nederland staat weer in top 3 als hoster van phishing sites nieuws stumbleupon Nederland staat weer in top 3 als hoster van phishing sites nieuws print Nederland staat weer in top 3 als hoster van phishing sites nieuws email Nederland staat weer in top 3 als hoster van phishing sites nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *