Neelie Kroes maakt 2,5 miljard euro vrij voor in big data

Het nieuws is naar buiten gebracht dat Neelie Kroes van de Europese Commissie maakt geld vrij om van Europa naar een leider rond big data te maken. Een groot deel hiervan komt uit het innovatiebudget en de rest komt uit de privésector.

Met het geld wil Kroes investeren in initiatieven rond big data, specifiek met de focus op research en innovatie rond energie, manufacturing en gezondheid. Daarnaast komt er ruimte voor zogenaamde innovation spaces: een soort incubators of hubs waar kan geëxperimenteerd worden met eigen gegevens of open datta.

Echter is het bedrag van 2,5 miljard euro nog niet finaal. De aftredende Eurocommissaris Neelie Kroes haalt voor de investering een half miljard uit het innovatiebudget Horizon 2020. Daarbij verwacht Neelie Kroes ook dat ze privé spelers dat budget nog zullen verviervoudigen. De investeringen die gedaan worden lopen over vijf jaar van 2016 tot 2020. Het is dan ook al het zesde partnerschap dat Kroes op deze manier afsluit.

Daarmee hoopt ze dat Europa op een aantal digitale vlakken het voortouw kan nemen. “Geen enkele van de grootste big data bedrijven zijn Europees. Dat moet veranderen en dat is waarom we geld op tafel leggen. We hebben een geweldige infrastructuur, zowel algemeen als in telecom, maar we gebruiken het niet voldoende.”

Deel gauw met anderen:facebook Neelie Kroes maakt 2,5 miljard euro vrij voor in big data nieuws twitter Neelie Kroes maakt 2,5 miljard euro vrij voor in big data nieuws google Neelie Kroes maakt 2,5 miljard euro vrij voor in big data nieuws pinterest Neelie Kroes maakt 2,5 miljard euro vrij voor in big data nieuws linkedin Neelie Kroes maakt 2,5 miljard euro vrij voor in big data nieuws stumbleupon Neelie Kroes maakt 2,5 miljard euro vrij voor in big data nieuws print Neelie Kroes maakt 2,5 miljard euro vrij voor in big data nieuws email Neelie Kroes maakt 2,5 miljard euro vrij voor in big data nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *