NL ICT: regeldruk en mismatch arbeidsmarkt beperken groei

Het tweede Nederland ICT Marktbeeld laat weten dat voor ICT-bedrijven zijn knelpunten op de arbeidsmarkt en regeldruk de grootste belemmeringen voor groei. Verder blijkt dat gebaseerd op het onderzoek onder Nederland ICT-leden, dat ICT-bedrijven over de hele linie de werkgelegenheid zagen stijgen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013. Het is dan ook de verwachting dat dit het huidige kwartaal door zal zetten.

In alle onderzochte segmenten en deelsectoren is sprake van een groei van de werkgelegenheid. Ook de grote bedrijven met 750 werknemers of meer en bedrijven in de hardware en kantoortechnologie zien een groei in de werkgelegenheid. Hetzelfde geldt voor de groei van de omzet.  De verwachte vraag voor het vierde kwartaal is in de softwaresector, die ook cloudtoepassingen omvat, het meest positief.

Zo zien bijna de helft van de bedrijven tot 100 werknemers het gebrek aan geschikt personeel als belangrijkste groeibelemmering. Want van de grote bedrijven vindt ongeveer driekwart van de bedrijven dat de stimulering door de overheid tekort schiet. De bedrijven die tussen de 100 en 750 werknemers zijn kredietverlening, een mismatch op de arbeidsmarkt en te grote regeldruk in gelijke mate belemmerd voor groei.

Het vertrouwen van ICT-bedrijven in de economische groei, investeringsklimaat en groei van de eigen sector is wel teruggelopen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014. De indicatoren variëren van 5,7 (voor investeringen in Nederland) tot 6,4 (voor groei van de ICT-branche).

Deel gauw met anderen:facebook NL ICT: regeldruk en mismatch arbeidsmarkt beperken groei nieuws twitter NL ICT: regeldruk en mismatch arbeidsmarkt beperken groei nieuws google NL ICT: regeldruk en mismatch arbeidsmarkt beperken groei nieuws pinterest NL ICT: regeldruk en mismatch arbeidsmarkt beperken groei nieuws linkedin NL ICT: regeldruk en mismatch arbeidsmarkt beperken groei nieuws stumbleupon NL ICT: regeldruk en mismatch arbeidsmarkt beperken groei nieuws print NL ICT: regeldruk en mismatch arbeidsmarkt beperken groei nieuws email NL ICT: regeldruk en mismatch arbeidsmarkt beperken groei nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *