NSA luistert iedereen af

De inlichtingendienst van Amerika, genaamd de NSA zou in het geheim hebben ingebroken in datacentra’s van onder ander Yahoo en Google, twee van de grootste spelers van het internet.

Dit word gemeld in de Washington Post op basis van onder andere documenten van de zogenoemde klokkenluider Edward Snowden. Door toegang te kiijgen tot servers van Google en Yahoo is het mogelijk voor de NSA om specifieke data te verzamelen van miljarden gebruikers die gebruik maken van deze twee grootheden op het internet. De krant meld overigens dat niet alle gegevens waarschijnlijk bewaard zijn door de NSA maar een klein specifiek deel wel.

De krant meldt verder dat volgens een geheim document, gedateerd op 9 januari 2013, eerder elke dag miljoenen gegevens van de netwerken van Yahoo en Google verzonden zijn naar het datacentrum van de NSA in Fort Meade. In dertig dagen voordat het desbetreffende document werd aangemaakt zouden er 181.280.466 nieuwe bestanden zijn verstuurd naar de NSA. Een inmens groot aantal van miljarden gebruikers die hier niets vanaf wisten.

Dat de NSA zich in het geheim toegang verschaft tot de internetdiensten is opvallend, omdat de inlichtingendienst door middel van het PRISM-programma ook via de offiële weg toegang heeft tot de gegevens. Daarvoor is wel eerst toestemming nodig van een rechter.

Google reageert woedend op de aftappraktijken van de NSA: “We zijn al een lange tijd bezorgd over de deze vorm van spionage. Dat is waarom we zijn doorgegaan met het verbeteren en uitbreiden van onze encryptie. Google geeft geen één regering, waaronder de overheid van de Verenigde Staten, toegang tot onze systemen.”

“We zijn woedend op de moeite die de regering heeft genomen om gegevens uit onze glasvezelnetwerken te onderscheppen, en het onderstreept de noodzaak van dringende hervormingen.”

Bron: nu.nl

Deel gauw met anderen:facebook NSA luistert iedereen af nieuws twitter NSA luistert iedereen af nieuws google NSA luistert iedereen af nieuws pinterest NSA luistert iedereen af nieuws linkedin NSA luistert iedereen af nieuws stumbleupon NSA luistert iedereen af nieuws print NSA luistert iedereen af nieuws email NSA luistert iedereen af nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *