Pagespeed suggesties

Schermafbeelding 2013 11 08 om 09.37.35 Pagespeed suggesties nieuws Pagespeed zoekmachineoptimalisatie

We weten inmiddels dat zoekmachines ook onze pagespeed meten en dat dit meegewogen wordt in de score van de zoekresultaten. Daarom is het voor elke website belangrijk om te meten, want immers gaat hier ook op “meten is weten”.

Google Analytics Sitesnelheid

We kunnen al bepaalde metingen zien bij de site snelheid per browser en land hoe de site snelheid is. Ook per pagina kunnen we kijken ten opzichte van het gemiddelde van alle pagina’s van je site.

Google Analytics Pagespeed suggesties

Het is fenomeen Pagespeed is natuurlijk niet nieuw. Maar gisteren heeft Google deze mogelijkheid toegevoegd in Analytics onder de kop gedrag. Het is te vinden onder de noemer Suggesties voor snelheid. Op deze pagina kan je in een grafiek zien wat de gemiddelde laadtijd is per pagina van de site. En hieronder staat een tabel met de suggesties van Google per pagina hoe deze presteert en zie je de Pagespeed suggesties en de Pagespeedscore.

Schermafbeelding 2013 11 08 om 10.38.26 Pagespeed suggesties nieuws Wanneer je voor een bepaalde pagina naar de Pagespeed suggesties gaat klik je op de link om de verbeter voorstellen te bekijken. Lukt dit niet kan je ook de PageSpeed Insights installeren in Chrome of Firefox. Of je gebruikt de url van Insights.

Tegenwoordig bekijken we websites ook steeds meer via mobiele apparaten. Daarom is het ook handig dat je direct de score en de verschillen ziet tussen de mobiele en desktop prestaties.

Alleen de rode en gele pagespeed suggesties worden aangegeven. Wanneer er geen meldingen staan aangegeven kan je altijd kijken naar de groene opmerkingen. Wanneer je hier op klikt krijg je alsnog verbeter voorstellen om het verder te optimaliseren.

Stap voor stap wordt aangegeven welke verbeteringen je kan doorvoeren of overwegen om de laadtijd van je pagina te verbeteren. Sommige voorstellen zou je zelf kunnen doorvoeren, andere zullen misschien je op serverniveau taken moeten oppakken.

Betekenissen pictogrammen:

rood uitroepteken - Als u dit corrigeert, heeft dit een meetbare impact op de prestaties van de pagina.
geel uitroepteken - Overweeg dit te corrigeren, als dit niet te veel werk is.
groen vinkje - Geen significante problemen gevonden. Goed werk!

Wil je nog meer verbeteringen doorvoeren voor de pagespeed optimalisatie. Lees dan ook deze artikelen:
Magento redis cache installeren

Deel gauw met anderen:facebook Pagespeed suggesties nieuws twitter Pagespeed suggesties nieuws google Pagespeed suggesties nieuws pinterest Pagespeed suggesties nieuws linkedin Pagespeed suggesties nieuws stumbleupon Pagespeed suggesties nieuws print Pagespeed suggesties nieuws email Pagespeed suggesties nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *