Positieve toekomst ICT-sector

Door te blijven ontwikkelingen en het werken aan innovatieve cloudoplossingen, kan de ICT-sector een groei van 2,1 % behalen. Dat is een flinke groei. De totale economie zal in 2014 namelijk 3 keer minder snel groeien. Dat laat ICT-Marktmonitor 2014 weten. De ICT-bestedingen van Nederlandse consumenten, bedrijven en overheden zullen bijna 35 miljard zijn. In het softwaresegment is de invloed van de toenemende cloud bestedingen het meest zichtbaar. Ook in de backoffice groeit de populariteit van de cloud. Bestedingen in de Public Cloud voor opslag groeien met de helft, is de verwachting. Daarnaast groeien ook de private cloud-bestedingen, met ongeveer 40 procent.

Belangrijke rol ICT
Volgens Lotte de Bruin, direct Nederland ICT is de groei van de sector een bevestiging van de belangrijke rol die de ICT heeft in de economie. Volgens de Bruijn is de ICT de belangrijkste factor voor de economische groei. Ook is de ICT belangrijk voor de internationale concurrentiepositie. Minister Kamp van economische zaken deelt het vertrouwen in de ICT-sector. Volgens Kamp is de uitgangspositie erg goed. Nederland behoort namelijk tot de beste landen van de wereld, digitaal gezien. Er is namelijk een gaming-industrie die bloeit en Nederland is aantrekkelijk voor datacenters en providers die clouddiensten aanbieden. Volgens Kamp wordt er constant aan de positie internationaal gewerkt. Dit gebeurt in het bedrijfsleven, maar ook bij onderwijsinstellingen. Kamp zegt ook dat Nederland goed inspeelt op de kansen en daardoor een groot ICT-land blijft.

Office equipment
Het office equipment, waar men aan printers kan denken, is het enige deelgebied waarbij geen groei van de bestedingen wordt verwacht. Software en opslag zijn echte uitschieters. Dat valt natuurlijk geheel samen met de trend die al jaren aan de gang is. De hoeveelheid data neemt explosief toe en cloudcomputing wordt ook steeds populairder. Software is al jarenlang een deelgebied dat blijft groeien.

ICT-marktmonitor
Maar de ICT-marktmonitor laat meer zien. De ICT-arbeidsmarkt wordt namelijk ook onder de loep genomen. 51,6% van de ICT-vacatures betreft profielen met betrekking tot development. Dat blijkt uit onderzoek van Dialogic. Mensen die HBO afgestuurd zijn, zijn zeer populair. In 2013 steeg de instroom aan hogescholen met ongeveer 10%, maar de vraag is momenteel nog steeds groter dan het aanbod. De komende vijf jaar zal de vraag naar ICT-professionals alleen maar toenemen. Lotte de Bruijn zet dat de ICT-sector een uitdaging heeft met het oplossing van de problemen tussen vraag en aanbod.

Deel gauw met anderen:facebook Positieve toekomst ICT sector nieuws twitter Positieve toekomst ICT sector nieuws google Positieve toekomst ICT sector nieuws pinterest Positieve toekomst ICT sector nieuws linkedin Positieve toekomst ICT sector nieuws stumbleupon Positieve toekomst ICT sector nieuws print Positieve toekomst ICT sector nieuws email Positieve toekomst ICT sector nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *