Versio lanceert nieuwe helpdesk

Versio.nl een van dé hardst groeiende webhosting bedrijven in Nederland, heeft afgelopen week een nieuwe helpdesk op de website van Versio.nl gelanceerd. Met de helpdesk probeert Versio haar klanten nog sneller en beter te helpen en haalt versio zodoende hun klantenservice een heel stuk omhoog qua kwaliteit en snelheid.

Nieuwe helpdesk pagina

De nieuwe helpdesk pagina van Versio is voorzien van een dynamische zoekfunctie. Hiermee is het mogelijk om de vraag die je wil stellen eerst goed te zoeken op de site, het forum of de artikelen pagina van Versio. Mocht je antwoord die je zoekt er niet bij staan, dan komt er een optie om direct de livechat te openen en je vraag aan een medewerker te stellen.

Versio probeert hiermee de klant nog sneller te helpen door de meest gestelde vragen dus inzichtelijk te maken voor de klant en zodoende het antwoord sneller te vinden. Versio is echter nog wel druk om de informatie database dagelijks aan te vullen om zodoende op elke vraag een duidelijk antwoord te kunnen geven via de zoekfunctie.

Efficiënter werken

Doordat een klant eerder een antwoord heeft via de zoekfunctie, word verwacht dat het aantal chats zal gaan zakken. Medewerkers  van de helpdesk van Versio hebben hierdoor meer tijd om sneller door de tickets heen te kunnen gaan waardoor tickets nu nog sneller behandeld kunnen worden dan voorheen en er dus een stuk efficiënter gewerkt kan worden op deze manier.

Schermafbeelding 2014 01 20 om 11.38.18 300x275 Versio lanceert nieuwe helpdesk nieuws
Nieuwe helpdesk Versio
Deel gauw met anderen:facebook Versio lanceert nieuwe helpdesk nieuws twitter Versio lanceert nieuwe helpdesk nieuws google Versio lanceert nieuwe helpdesk nieuws pinterest Versio lanceert nieuwe helpdesk nieuws linkedin Versio lanceert nieuwe helpdesk nieuws stumbleupon Versio lanceert nieuwe helpdesk nieuws print Versio lanceert nieuwe helpdesk nieuws email Versio lanceert nieuwe helpdesk nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *