Vlaamse overheid ‘blundert’ met phishingtest

De Vlaamse overheid heeft dik geblunderd met het versturen van een phishingmail. Dit deden ze om te testen of ambtenaren in het malafide bericht zouden trappen.

Zo verstuurde de overheid een nepmail naar 20.000 ambtenaren waar ze te horen kregen dat er nog een fikse rekening van 19.000 bij Thalys open stond. Deze zou binnen 3 dagen afgeschreven worden tenzij er creditcardgegevens ingevuld werden om de betaling te annuleren.

De test was bedoeld om te kijken of ambtenaren alert zijn op dergelijke phishingmails van cybercriminelen. Met dit soort nepmails worden vaak bankgegevens buitgemaakt. Na de verzonden testmail belden veel ambtenaren echter de politie en Thalys over de mail en de Vlaamse overheid was vergeten deze partijen in te lichten.

De overheid heeft inmiddels erkend dat het uit de bocht gevlogen is met de test en alle ambtenaren hebben een mail gehad waarin staat dat het om een test ging.

Deel gauw met anderen:facebook Vlaamse overheid blundert met phishingtest nieuws twitter Vlaamse overheid blundert met phishingtest nieuws google Vlaamse overheid blundert met phishingtest nieuws pinterest Vlaamse overheid blundert met phishingtest nieuws linkedin Vlaamse overheid blundert met phishingtest nieuws stumbleupon Vlaamse overheid blundert met phishingtest nieuws print Vlaamse overheid blundert met phishingtest nieuws email Vlaamse overheid blundert met phishingtest nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *