Zwakke wachtwoorden? Niet altijd een probleem

In de media kon je onlangs lezen dat wetenschappers hadden onderzocht dat je niet per se goede wachtwoorden hoeft te gebruiken, het is zelfs zo als je zwakke wachtwoorden gebruikt dit ook voordelen heeft. Microsoft- onderzoekers stellen wanneer je zwakke wachtwoorden op een slimme manier gebruikt dit goed kan zijn voor de internetveiligheid. De wetenschappers hebben bekeken hoe je als gebruiker omgaat met grote hoeveelheden accounts en wachtwoorden. In het beste geval zie je dat een internetgebruiker voor elke account een uniek en sterk wachtwoord gebruikt. Maar volgens de onderzoekers is het gebruik van slechte wachtwoorden helemaal zo gek nog niet.

Slechte wachtwoorden..
Wat je volgens de onderzoekers kunt verstaan onder slechte wachtwoorden zijn voor de hand liggende woorden zoals, de naam van je partner, je geboorteplaats, je geboortedatum of je lievelingskleur. Wel is aan te raden om zwakke wachtwoorden alleen te gebruiken als je sites bezoekt waarbij de gegevens van de gebruiker gestolen kunnen worden. Wanneer je voor die sites zwakke wachtwoorden gebruikt dan kun je de lastige wachtwoorden gebruiken voor belangrijkere sites zoals, DigiD. internetbankieren en e-mail.

Onthouden..
Volgens de onderzoekers is het niet mogelijk dat je als internetgebruiker zoveel lastige en ingewikkelde wachtwoorden kunt onthouden. Wat je op het moment erg veel ziet volgens de onderzoekers is dat veel internetgebruikers wachtwoorden gaan gebruiken die nog zwakker zijn dan dat wordt aangeraden. Ook zie je dat ze vaak hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere accounts. Je kunt dit soort oplossingen wel als gevaarlijk beschouwen, dit omdat een makkelijk wachtwoord snel is te hacken. Ook is het zo als je een wachtwoord vaak gebruikt dat hackers snel de toegang zullen hebben tot meerdere accounts van de gebruiker. Als gebruiker van internet kun je ook voor de veilige manier kiezen en kies je voor een passwordmanager, zoals Lastpass. Maar volgens de onderzoekers vervang je hiermee het ene probleem met het andere. Volgens de onderzoekers maakt het weinig uit, of je nu het wachtwoord opslaat in een cloud of op de harde schijf, het zal altijd zo blijven dat de wachtwoorden kunnen worden ontvreemd door hackers of malware.

Deel gauw met anderen:facebook Zwakke wachtwoorden? Niet altijd een probleem nieuws twitter Zwakke wachtwoorden? Niet altijd een probleem nieuws google Zwakke wachtwoorden? Niet altijd een probleem nieuws pinterest Zwakke wachtwoorden? Niet altijd een probleem nieuws linkedin Zwakke wachtwoorden? Niet altijd een probleem nieuws stumbleupon Zwakke wachtwoorden? Niet altijd een probleem nieuws print Zwakke wachtwoorden? Niet altijd een probleem nieuws email Zwakke wachtwoorden? Niet altijd een probleem nieuws

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *