Belang white label reseller hosting

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 11 oktober, 2013
Last modified:14 oktober, 2013

Summary:

Iedereen kent het wel, reseller hosting. Een pakket waarbinnen kleine webhosting pakketten aangemaakt kunnen worden en eventueel doorverkocht kunnen worden of welke meestal vaak gebruikt worden bij een grafisch vormgeving bureau om hun eigen klanten in onder te brengen. Om een reseller hosting pakket goed te benutten ga ik hieronder uitleggen wat het doel van white label binnen je pakket is en waarom dit eigenlijk zo belangrijk is.

Eigen hosting bedrijf starten

Uit een onderzoek gehouden onder 100 reseller hosting klanten blijkt  dat een reseller hosting pakket voornamelijk gebruikt word om te kunnen doorverkopen in kleinere webhosting pakketjes met het oog op winst maken via marge op de webhosting pakketjes. Met deze constructie is helemaal niks mis, iedereen moet namelijk ergens beginnen en wil vaak niet gelijk een grote investering doen om een eigen server met alle techniek en beheer wat erbij komt op zich nemen. Een reseller hosting pakket is in dit geval een prima uitkomst en kan een goede start voor je eigen hosting bedrijf zijn. Een reseller hosting pakket kost vaak een paar euro en vergt totaal geen technische kennis of beheer, alles kan binnen het reseller hosting controlepaneel geregeld worden en voornamelijk grotendeels geautomatiseerd.

Betrouwbaarheid uitstralen

Om klanten te werven is het altijd van belang om kwaliteit, zekerheid en vertrouwen uit te stralen. Je ziet hierdoor vaak dat grote hosting bedrijven presenteren hoeveel klanten ze hebben, op wat voor geweldige clouds of servers ze draaien en wat er bij hun allemaal wel heel erg goed is. Uiteraard wil je dit zelf ook graag doen en wil je graag die ene klant over de streep trekken om bij jou een webhosting pakket te kopen en een domeinnaam af te nemen. Het is daarom van belang om ook op je eigen website goed neer te zetten wat voor server park je hebt draaien(gebaseerd op je leverancier) en welke techniek gebruikt, hier krijgen klanten een vertrouwd gevoel bij dat alles voor elkaar is en dat ze dus niet op een reseller hosting pakket staan van een compleet andere hoster.

Waarom White Label Reseller Hosting?

Indien eenmaal de klant over de streep is en actief is binnen je reseller hosting pakket, zal hij of zij gebruik maken van het controlepaneel wat je levert. Een klant zou vreemd op kijken als er op een specifieke pagina ineens “Welkom bij leverancier X staat”, terwijl dit dus niet jou bedrijfsnaam is. De klant krijgt dan mogelijk door dat je een reseller pakket afneemt en dus geen eigen server park of cloud hebt draaien en voelt zich mogelijk belazerd. Het vertrouwen is verloren en de kans is groot dat de klant vertrekt naar je eigen leverancier of naar een andere mogelijke hoster.

Om dit probleem te voorkomen komt er dus een stukje white label kijken. De leverancier van je reseller hosting pakket kan ervoor kiezen (white label) dat nergens zijn of haar bedrijfsnaam vermeld staat binnen het reseller hosting controlepaneel. Hierdoor kan jij het weer prima onder jou eigen naam verkopen, aangezien de naam die de klant mogelijk soms tegen komt, nergens op slaat of niet bekend is als bedrijfsnaam.

Vertrouwen

De klant vertrouwt op jou kwaliteit en kennis en vooral techniek, krijgt niet het idee dat hij of zij op een reseller hosting pakket van een compleet andere partij staat en zal zich happy voelen. Hiermee win je de eerste slag in het creëren van een loyale en vertrouwde klant binnen de start van je eigen bedrijf en gehost binnen een voordelig maar kwalitatief goed reseller hosting pakket.

White Label hosting

Het white label principe zou je in de toekomst kunnen overzetten mits de groei van je bedrijf goed loopt naar je eigen server park of cloud. Je spreekt zo een grotere doelgroep aan aangezien je webhosting en reseller hosting kunt verkopen met een goede optie voor de klant om dit aan zijn of haar eigen klanten te verkopen. Het belang van een goede whitelabel setup is dus van groot belang en zal je alleen maar voordelen geven en mogelijk een snellere groei van je eigen hosting bedrijf.

Lees meer over de verschillen tussen de pakketten van webhosting en reseller hosting in dit artikel:
http://www.host-tips.com/shared-hosting/grote-verschil-tussen-webhosting-reseller-hosting/

Deel gauw met anderen:facebook Belang white label reseller hosting reseller hosting twitter Belang white label reseller hosting reseller hosting google Belang white label reseller hosting reseller hosting pinterest Belang white label reseller hosting reseller hosting linkedin Belang white label reseller hosting reseller hosting stumbleupon Belang white label reseller hosting reseller hosting print Belang white label reseller hosting reseller hosting email Belang white label reseller hosting reseller hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *