Kies een betrouwbaar webhosting pakket

Een goede webhoster of webhosting pakket vinden voor je eigen website of webwinkel lijkt makkelijk, maar in het grote aanbod van webhosters zitten zeker een paar rotte appels welke je via enkele simpele tips goed kunt vermijden. We zullen je in dit artikel tips en trucs geven om de keuze voor een goede webhoster simpel te maken en precies één webhosting pakket te vinden die bij jou budget en eisen aansluit.

De eerste indruk van de webhoster

Als je via google of via een advertentie eenmaal op de website van de webhoster gekomen bent webhosting pakketten aan het bekijken bent, is het van belang wat de eerste indruk op jou is. Ziet bijvoorbeeld de website een professioneel uit? Is de informatie die je vind bij een webhosting pakket duidelijk en netjes geordend? Komen er veel vragen bij je op als je de informatie rustig aan het scannen bent? Indien dit het geval is, bekijk dan eens de veelgestelde vragen of de FAQ van de website en kijk of hier een antwoord op je vraag te vinden is.

De website van een webhoster is bij uitstek hét centrale punt van het bedrijf. De klant hoort hier namelijk doorgaans alle belangrijke informatie te kunnen vinden om zodoende snel geholpen te kunnen zijn met zijn of haar vraag. Het is daarom van belang dat de website professioneel, duidelijk en vooral goed gevuld met informatie is.

De voorwaarden bij het bedrijf of webhosting pakket

Ga op zoek naar de algemene voorwaarden en specifieke voorwaarden van het webhosting pakket. Het is belangrijk dat je dit altijd leest, zodat je exact weet wat je wel en niet kunt verwachten en achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Neem geen genoegen met een webhoster die zegt dat het dataverkeer onbeperkt is, want onbeperkt dataverkeer bestaat namelijk helemaal niet. Als de webhost het heeft over een “fair use policy” dan is dat ook niet voldoende informatie. Je moet precies weten hoeveel gigabyte dataverkeer je per maand mag genereren met je site. Als je een dienst afneemt en akkoord gaat met de voorwaarden, dan moet het helemaal duidelijk zijn wat je krijgt. Alleen zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Verder is het van belang goed uit te zoeken of je bij elke contract verlenging en/of tussentijd kunt upgraden naar een groter pakket, mocht dit nodig zijn. Een extra eis kan zijn dat je ook graag wilt downgraden naar een lager pakket als mocht blijken dat je bijvoorbeeld te veel ingekocht hebt vooraf.

Waar worden de servers gehost?

Zoek goed uit in welk datacenter en vooral in welk land je nieuwe webhosting pakket gehost gaat worden, anders kan het zijn dat je website straks ergens in het buitenland staat wat niet ten goede komt voor de snelheid en mogelijk je google rankings. Ook kan het zijn dat bepaalde datacenters een zeer slechte reputatie hebben, vermijd dit en google eens goed op de naam van het datacenter.

Wat zijn de ervaringen van andere klanten?

Kijk goed wat andere klanten van de webhoster vinden en hoe zij hun nieuwe webhosting pakket ervaren hebben. Vaak kan je aan de recensies en ervaringen van andere klanten goed zien of het bedrijf positief bekend staat en al haar beloftes nakomt of dat dit juist niet zo is. Staar je er echter niet blind op aangezien elke klant natuurlijk een andere manier de dienstverlening ervaart, het is daarom goed om er enkele te lezen en daar je mening op te baseren.

Stel vragen en test de helpdesk

Stel eens vragen aan je nieuwe webhoster, hoe reageert deze hierop? Krijg je snel en duidelijk een goed antwoord? In de toekomst zul je mogelijk vragen gaan stellen over bepaalde dingen, het is daarom goed om te weten hoe je terecht kunt, wanneer, en of er goed en snel gereageerd word op jou probleem. Support bij een webhosting pakket gaat vaak via de telefoon, via de email(tickets) en vaak via een live chat op de website. Test een van deze kanalen eens en check of je goed en wel geholpen word.

Deel gauw met anderen:facebook Kies een betrouwbaar webhosting pakket shared hosting twitter Kies een betrouwbaar webhosting pakket shared hosting google Kies een betrouwbaar webhosting pakket shared hosting pinterest Kies een betrouwbaar webhosting pakket shared hosting linkedin Kies een betrouwbaar webhosting pakket shared hosting stumbleupon Kies een betrouwbaar webhosting pakket shared hosting print Kies een betrouwbaar webhosting pakket shared hosting email Kies een betrouwbaar webhosting pakket shared hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *