Shared hosting of VPS?

Gaat de keuze uit naar shared hosting of naar VPS? Om er achter te komen wat het beste bij je past kun je nu een aantal vragen beantwoorden en dan weet je wat de beste keuze is. De vragen waar je aan moet denken om er achter te komen of dat shared hosting of VPS het beste bij je past zijn: Welke technische eisen heb je? Hoe afhankelijk ben je van je website en hoeveel prestatiekracht heb je nodig? Uiteraard kun je er ook naar kijken hoeveel je bereid bent om te betalen.

Technische eisen

Veel mensen kiezen voor de website voor shared hosting, vaak is dat ook de beste optie. Maar de mogelijkheden met de software installaties zijn wel wat beperkt. Bij VPS heb je alle vrijheid op technisch gebied. Als je van plan bent zware software te gebruiken zoals Magento, dan kun je het beste VPS kiezen.

Afhankelijkheid

Ben je erg afhankelijk van een website? Bij shared hosting heb je namelijk meerdere klanten op een server. Zij hebben allemaal invloed op de stabiliteit van de server. Als je voor VPS kiest dan heb je alleenrecht over de resources van de server en dan is de stabiliteit ook beter gewaarborgd. Dit zorgt er voor dat de kans op storingen ook kleiner is. Er zijn dan nog twee soorten VPS waar je uit kunt kiezen. Je kiest voor Unmanaged VPS wanneer je alle technische kennis bezit om de server te installeren en te beheren. Als je voor Managed VPS kiest, dan wordt de server inclusief updates voor je beheerd. Ook is er dan sprake van beveiliging en 24/7 monitoring.

Prestatiekracht

Dan is er nog een aspect waar je zeker naar moet kijken en dat is de prestatiekracht. Het kan zijn dat je website af en toe veel bezoekers en dataverkeer nodig heeft. Dan is shared hosting een goede optie. Je maakt dan samen met anderen volop gebruik van alle resources. De website kan dan voorzien worden van meer piekvermogen wanneer dat noodzakelijk is. Maar het is anders wanneer je website altijd veel bezoekers heeft en dataverkeer nodig heeft. Dan kan VPS een betere optie zijn omdat het meer stabiliteit heeft en ook zorgt ook meer snelheid. Hierbij moet je wel weten dat alleen de grootste VPS pakketten het piekvermogen van shared hosting kunnen evenaren.

Samenstellen VPS pakket

Wanneer je een VPS pakket samen gaat stellen dan moet je de juiste hoeveelheid RAM en CPU’s kiezen. Er moet ook duidelijk zijn hoeveel dataverkeer en schijfruimte je nodig hebt. Kies je lichte applicaties zoals een DNS of mailserver, dan is 512 MB RAM geschikt. 1024 MB Ram is geschikt voor middelgrote website, te denken aan Joomla.  2048 MB tot 4096 MB RAM is geschikt voor grote website en zwaardere applicaties.

Budget

Wat is het budget? Het gaat er over dat je weet wat de kosten zijn zodat je je ook daar in kunt verdiepen als je je keuze gaat maken. Je kunt rondkijken op het internet en dan de prijzen vergelijken en hierdoor een goede keuze maken.

Deel gauw met anderen:facebook Shared hosting of VPS? shared hosting twitter Shared hosting of VPS? shared hosting google Shared hosting of VPS? shared hosting pinterest Shared hosting of VPS? shared hosting linkedin Shared hosting of VPS? shared hosting stumbleupon Shared hosting of VPS? shared hosting print Shared hosting of VPS? shared hosting email Shared hosting of VPS? shared hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *