Je hebt een eigen minecraft server en wilt weten of deze bereikbaar is voor andere gamers op het internet? Wij hebben hier nu een handige tool voor waarmee je snel kunt checken of jou server online én bereikbaar is voor andere gamers. Voer hieronder de server hostname of IP adres in en de specifieke poort en check direct of de minecraft server online is.

Het IP/hostname:
De poort:

Het checken kan een tijdje duren, je zult daarna de status van de server te zien krijgen.

Zelf een minecraft server hosten?

We hebben enige tijd geleden al een handige how to geschreven over hoe je zelf jou eigen minecraft server kunt opzetten en hosten. Via enkele stappen kun jij op een VPS of een dedicated server een eigen server hosten en beschikbaar maken voor andere gamers op het internet.  Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld op een server thuis via de handleiding jou eigen server op te zetten zodat iedereen ook minecraft op jou server kan spelen.

 Gebruik de juiste server voor Minecraft

Minecraft is geschreven in JAVA en heeft dus erg veel CPU kracht nodig. Let daarom op dat je een goede stevige server gebruikt om minecraft op te hosten, anders zul je problemen hebben met enorme lag in game en zal de server amper bespeelbaar zijn. Wij zelf hebben veel ervaring met 4 cloudboxen bij Versio. Hiermee draait onze minecraft server prima en werkt het zonder stottering en lag. Zorg er voor dat je het java proces eventueel nog een nice -19 PID geeft waardoor JAVA voorrang heeft op de processor en optimaal kan presteren bij piek momenten.

JAVA vind het ook erg fijn als het kan beschikken over voldoende RAM geheugen. Zorg er daarom voor dat je op zijn minst 2GB ram geheugen tot je beschikking hebt en nog liever met 4GB kunt werken. Hiermee kan de server optimaal presteren en gaat deze ook niet swappen. Dit zorg voor nog meer stabiliteit en snelheid en maakt een fijn bespeelbare minecraft wereld werkelijkheid.

 Wat is Minecraft nou eigenlijk?

Minecraft is een nieuw computerspel waar je eigenlijk in een lego wereld leeft met jou karakter. Het is hier de bedoeling om objecten/huizen/steden te bouwen met legomaterialen en grondstoffen die je eerst moet verzamelen en delfen in het landschap van de Minecraft wereld. Het spel is offline en online gebouwd waardoor je dus gezellig met je vrienden online kunt spelen in je eigen Minecraft wereld. Het spel is zeer populair en de betaalde versie is ook al meer dan 10 miljoen keer verkocht sinds het gestart is. Op dit moment hebben zich al meer dan 45 miljoen mensen geregistreerd en word er dagelijks erg druk gebouwd aan de ideale Minecraft wereld.

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *