De voordelen van een DirectAdmin VPS

Indien je voor VPS-hosting gaat kiezen, heb je mogelijkheid om DirectAdmin daarop te installeren. Bij de meeste hostingproviders heb je vele VPS-varianten, maar toch wordt DirectAdmin vaak het meest geïnstalleerd in combinatie met CentOS. DirectAdmin is een zeer gebruiksvriendelijke webhosting controlpanel dat al jaren gebruikt wordt in de hostingwereld.

DirectAdmin is dan ook beschikbaar op VPS-servers en kan zowel op user- als admin-niveau veel mogelijkheden bieden. Je kunt namelijk zeer eenvoudig diensten aanmaken of instellingen aanpassen. In dit artikel zullen we de mogelijkheden van DirectAdmin behandelen.

DirectAdmin op userlevel

Op userlevel niveau kun je meerdere handelingen uitvoeren en deze hebben we hieronder voor je op een rij gezet:

 • Het wijzigen van DNS records van je eigen domeinen
 • Het aanmaken van e-mailadressen
 • Databases beheren en aanmaken
 • Backups herstellen en aanmaken
 • Bestanden aanpassen, downloaden en uploaden
 • Het koppelen van extra domeinnamen
 • Het doorsturen van je domeinnaam naar een externe URL

Naast deze handelingen is het beheer op DirectAdmin zeer eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld direct zien hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Ook zie je welke verdere resources je in gebruik hebt, zoals de databases en aantal mailboxen.

DirectAdmin op adminlevel

Nu kun je natuurlijk DirectAdmin ook benaderen op een adminlevel en hierbij krijg je de controle over meerdere instellingen:

 • Serverlogs inkijken, herstarten of het stoppen van services
 • Het wijzigen en bekijken van alle DNS records
 • Complete server back-ups maken van je gehele server
 • Inloggen als een specifieke gebruiker

DirectAdmin gebruiken heeft dus vele voordelen en het is dan ook niet zo gek dat er veel mensen zijn die DirectAdmin gebruiken. Hieronder staan een paar hostingproviders die VPS-servers met DirectAdmin aanbieden tegen scherpe prijzen:

Deel gauw met anderen:facebook De voordelen van een DirectAdmin VPS vps server twitter De voordelen van een DirectAdmin VPS vps server google De voordelen van een DirectAdmin VPS vps server pinterest De voordelen van een DirectAdmin VPS vps server linkedin De voordelen van een DirectAdmin VPS vps server stumbleupon De voordelen van een DirectAdmin VPS vps server print De voordelen van een DirectAdmin VPS vps server email De voordelen van een DirectAdmin VPS vps server

2 thoughts on “De voordelen van een DirectAdmin VPS

 1. Interessante blogpost over cloud server met directadmin. Misschien is het een goede aanvulling om ook een vergelijkbaar artikel te schrijven over de andere mogelijkheden die cloud hosting biedt? Zoals bijvoorbeeld Cloudlinux, Owncloud, CoreOS & Docker.

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *