Is een VPS iets voor jou?

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 19 maart, 2014
Last modified:19 maart, 2014

Summary:

Een VPS, wat is dat nu horen we je zeggen? VPS staat voor Virtual Private Server en is perfect voor iemand die op zoek is naar vrijheid voor zijn website. Het is een virtueel afgeschermde omgeving op een server waar je gebruik van kunt maken.

Met een VPS-pakket deel je een server met een aantal andere VPS-klanten. Hiermee heb je dezelfde mogelijkheden als met een dedicated server. Een VPS-pakket heeft een eigen besturingssysteem wat volledig gescheiden is van andere VPS-servers op de VPS-host. Het grote voorbeeld daarvan is dat je alle flexibiliteit hebt om de instellingen zelf te beheren en je services en software te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een VPS?

Een VPS is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een dedicated server. Zo zijn er wel budget dedicated servers te vinden die net zo goedkoop zijn als een VPS, maar die zijn vaak kwalitatief niet zo goed als een VPS van dezelfde prijs. Een VPS maakt gebruik van hoge kwalitatieve hardware en hoogwaardige RAID arrays, terwijl een budget dedicated server over het algemeen vaak gebruik maakt van goedkopere hardware en een enkele harde schijf.

Daarnaast bieden de meeste hostingproviders VPS-servers aan in combinatie met gratis server beheer oftewel management, terwijl dit bij budget dedicated server vaak niet zo is. Echter verschilt dit wel weer per provider en daarom is het belangrijk om aan je provider te vragen wat voor management bij inbegrepen is, voordat je de bestelling uiteraard plaatst.

En VPS-servers zijn schaalbaar. Wanneer je op een bepaald moment je VPS-server wilt upgraden, dat kun je dat zonder dat je een nieuwe schijf aan de server hoeft toe te voegen. En dat uiteraard zonder downtime. Het is ook mogelijk om een VPS-server uit te breiden met extra RAM, CPU capaciteit en soms ook brandbreedte.

Deel gauw met anderen:facebook Is een VPS iets voor jou? vps server twitter Is een VPS iets voor jou? vps server google Is een VPS iets voor jou? vps server pinterest Is een VPS iets voor jou? vps server linkedin Is een VPS iets voor jou? vps server stumbleupon Is een VPS iets voor jou? vps server print Is een VPS iets voor jou? vps server email Is een VPS iets voor jou? vps server

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *