Shared, VPS of dedicated WordPress hosting?

Indien je een WordPress website hebt, dan zal de hosting niet iets zijn waar je dagelijks mee bezig bent. Maar wat veel mensen niet weten is dat de hosting een belangrijk element is in het succes van je website. Vooral wanneer er steeds meer mensen de weg naar je WordPress website kunnen vinden. 

Zo is het aantal WordPress hostingaanbieders de laatste jaren enorm gestegen en varieert het aanbod van een paar euro per jaar tot aan pakketten van honderden euro’s per jaar. Maar de vraag is, welk soort hostingpakket past het beste bij jouw WordPress-website.

Wat zijn de server vereisten om WordPress te hosten?

WordPress is een geweldig CMS-systeem en daarnaast is het ook nog eens een snel en licht systeem. Op dit moment om de laatste versie van WordPress (versie 3.8) goed te kunnen hosten heb je de volgende vereisten nodig:

  • PHP versie 5.2.4 of hoger
  • MySQL versie 5.0.15 of hoger
  • Apache mod_rewrite module
  • Check dit bij je hostingaanbieder. Veel hosters bieden daarnaast een handige 1 click install optie, waarmee je WordPress eenvoudig in 1 klik kunt installeren.

Shared WordPress Hosting

Voor de gebruikers die WordPress gebruiken is in principe een shared hostingomgeving een prima oplossing. Bij Shared WordPress Hosting deel je eigenlijk de server met andere klanten die websites of webshops hebben. In veel gevallen is het de meest voordelige optie.

Maar wat wel belangrijk is dat de shared hosting-server niet teveel belast wordt en dat er uiteraard genoeg capaciteit beschikbaar is. Het is dan vooral aan je hostingprovider om de shared server zo in te richten dat alle WordPress websites goed en snel kunnen draaien.

Omdat je samen met andere klanten de server deelt, zul wel te maken hebben met restricties op het datagebruik. Wanneer het goed met je WordPress-website gaat, dan zal het op een gegeven moment te zwaar worden op de shared server. Dan is het verstandig om voor een andere vorm hosting om toegankelijk en snel te blijven.

WordPress VPS Hosting

Wanneer je website eigenlijk niet bij een shared hosting past, dan kan een VPS uitkomst bieden. Bij een VPS heb je alle functies en mogelijkheden van de server tot je beschikking en je hoeft ook niets te delen met andere WordPress gebruikers.

Heb je geen technische kennis in huis, kies dan voor een managed VPS, waarbij je hostingaanbieder de VPS beheert. Per hostingpartij wil de definitie van ‘managed’ nog wel eens verschillen. Informeer hier dan ook naar, voordat je in zee gaat met een hostingpartij en spreek goed af wat jouw mogelijkheden zijn.

WordPress Dedicated Server Hosting

Pas wanneer je echt ontzettend veel (gelijktijdige) bezoekers op je site krijgt, is een dedicated WordPress server de beste keuze.

Deel gauw met anderen:facebook Shared, VPS of dedicated WordPress hosting? vps server twitter Shared, VPS of dedicated WordPress hosting? vps server google Shared, VPS of dedicated WordPress hosting? vps server pinterest Shared, VPS of dedicated WordPress hosting? vps server linkedin Shared, VPS of dedicated WordPress hosting? vps server stumbleupon Shared, VPS of dedicated WordPress hosting? vps server print Shared, VPS of dedicated WordPress hosting? vps server email Shared, VPS of dedicated WordPress hosting? vps server

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *