SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord

SSH keys om in te loggen zonder wachtwoord.ssh 300x300 SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord vps server dedicated servers

Je hebt een CentOS server en daarmee maak je dagelijks verbinding naar een andere server, zou het niet handig zijn om in te kunnen loggen zonder dat je elke keer het wachtwoord moet invullen?

Met behulp van een public en private key kunt u de veiligheid van uw verbinding verder aanscherpen.
U kunt inloggen zonder uw wachtwoord voor elke sessie op te moeten geven.
In backupscripts hoeven geen wachtwoorden meer te staan.

Dat is inderdaad handig! We gaan dit realiseren d.m.v. public keys.

Standaard word het CentOS besturingsysteem geleverd met OpenSSH al geinstalleerd. Is dit niet het geval? Voer dan het volgend commando uit om de software te installeren.

yum install openssh

 

Als voorbeeld heb ik webserver1 en webserver2

ik wil van webserver1 naar webserver2 zonder een wachtwoord in te moeten vullen.

webserver1:

ssh-keygen -t dsa

scp ~/.ssh/id_dsa.pub webserver2:.ssh/authorized_keys2

Nu kun je vanaf webserver1 zonder wachtwoord inloggen op webserver2! Je kunt dit natuurlijk ook andersom instellen en met zoveel servers als je wilt. Maar denk aan de veiligheid!

Deel gauw met anderen:facebook SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord vps server dedicated servers twitter SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord vps server dedicated servers google SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord vps server dedicated servers pinterest SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord vps server dedicated servers linkedin SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord vps server dedicated servers stumbleupon SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord vps server dedicated servers print SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord vps server dedicated servers email SSH keys instellen om in te loggen zonder wachtwoord vps server dedicated servers

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *