Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48′ in de logs

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 11 april, 2014
Last modified:11 april, 2014

Summary:

De melding in uw logs: `IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48` is een Linux-gerelateerde melding, die voorkomt onder bijna alle distributies en dagelijks terugkomt in uw logs. Uw logs worden hierdoor grotendeels vervuild en het word moeilijk om de belangrijke meldingen wel duidelijk te lezen.

De melding komt voor in je logs doordat de meeste linux distributies standaard IPv6 autoconfiguration ingeschakeld hebben staan. Dit is hetzelfde als DHCP in het IP4v protocol. De melding is echter gelukkig alleen informatief en heeft verder geen invloed op de werking van je server. Je hoeft je er dus geen zorgen over te maken en kunt deze het beste via onderstaande commando’s uitzetten zodat het niet je logs vervuild.

Via deze commando’s schakel je het uit.

echo 0 > /proc/sys/net/ipv6/conf/eth0/accept_ra
echo 0 > /proc/sys/net/ipv6/conf/eth0/autoconf

Om de wijziging permanent door te voeren ook na een reboot kan je de volgende informatie toevoegen in /etc/sysctl.conf:

net.ipv6.conf.all.accept_ra = 0
net.ipv6.conf.all.autoconf = 0

Deel gauw met anderen:facebook Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48 in de logs vps server twitter Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48 in de logs vps server google Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48 in de logs vps server pinterest Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48 in de logs vps server linkedin Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48 in de logs vps server stumbleupon Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48 in de logs vps server print Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48 in de logs vps server email Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48 in de logs vps server

3 thoughts on “Stop de melding: IPv6 addrconf: prefix with wrong length 48′ in de logs

 1. IPv6 uitzetten van een server op een netwerk waar het beschikbaar is, is niet een goed advies. Er zijn twee dingen die veel beter zijn:
  1) configureer een vast IPv6 adres op de server, en maak de diensten op de server toegankelijk over IPv6
  2) neem contact op met de netwerkbeheerder van het netwerk waar je server op zit, want een /48 op een subnet configureren is compleet onzinnig. De standaard maat is een /64, en dat is genoeg voor 18446744073709551616 IPv6 adressen. Waarom zou je een /48 (1208925819614629174706176 adressen) op één subnet zetten? De Linux melding is terecht en wordt veroorzaakt doordat een slecht geïnformeerde netwerkbeheerder van de standaarden afwijkt.

  Cheers,
  Sander

 2. PS: autoconf is niet vergelijkbaar met DHCP voor IPv4. Er is ook DHCP voor IPv6, waarbij een server (net als bij IPv4) adressen uitdeelt. Autoconf is een mechanisme waarbij een device zelf (zonder afhankelijkheid van een DHCP server) zijn IPv6 adressen mag bepalen.

 3. Sander, je hebt helemaal gelijk uiteraard. Iedereen moest spoedig IPv6 aanzetten en al helemaal niet uitzetten. Helaas heeft echter niet iedereen die mogelijkheid en worden hun logs wel compleet ‘volgeduwd’ met deze teksten.

  Via deze manier kunnen deze mensen de melding netjes uitschakelen totdat ze wel IPV6 kunnen instellen op hun eigen server waardoor inderdaad bij een goed subnet de melding vanzelf verdwijnt.

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *