Voorkom spammer, limiteer het aantal emails per user

In de huidige nieuwe exim versies zit de mogelijkheid om bij te houden welke user een email verstuurd. Het is daarom mogelijk om bijvoorbeeld te achterhalen hoeveel emails er per user per dag verstuurd zijn. Directadmin heeft in aanvulling van deze mogelijkheid een aanpassing gemaakt waarmee het mogelijk is om het aantal emails per dag per user zodoende te limiteren.

Met deze optie kun je er dus voor zorgen dat een user nooit meer dan x aantal emails per dag kan sturen. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat een user gehackt word en er vervolgens ontzettend veel spam verstuurd kan worden door een spammer. Het ingestelde limiet kan dan voorkomen dat de complete server niet opgenomen word op een zogenaamde email blacklist waardoor geen enkele user op de server meer een email kan versturen aangezien deze dan overal geweigerd zal worden.

De optie is dus zeker een welkome feature en zal de bereikbaarheid en stabiliteit van het emailverkeer van je eigen server verbeteren, je hebt tenslotte minder snel kans om op een email blacklist te komen aangezien je kan voorkomen dat er grote aantallen ‘slecht’ emailverkeer niet meer verstuurd kunnen worden wat spammers grotendeels buiten de deur houd.

Het limiet kan voor de gehele server in één keer ingesteld worden. Ook is er een optie indien een bepaalde user meer dan het limiet wil versturen, via bijvoorbeeld een nieuwsbrief, dat je voor een dergelijke user een ander limiet kunt instellen. Hieronder leggen we uit hoe het werkt:

 

1. Om het limiet voor de complete server in te stellen, voert u op ssh het volgende commando uit: echo 300 > /etc/virtual/limit

300 houd het aantal emails dat je als limiet wilt instellen in.

2. Om een uitzondering voor een user te maken, voert u het volgende commando in ssh uit: echo 1000 > /etc/virtual/limit_username

1000 houd het aantal emails in, de dikgedrukte waarde username dient u te vervangen voor de betreffende directadmin gebruikersnaam.

Nadat u dit heeft uitgevoerd is uw email limiet actief zal vanaf nu niet meer email per dag gestuurd kunnen worden dan het door u ingestelde limiet.

Deel gauw met anderen:facebook Voorkom spammer, limiteer het aantal emails per user vps server dedicated servers twitter Voorkom spammer, limiteer het aantal emails per user vps server dedicated servers google Voorkom spammer, limiteer het aantal emails per user vps server dedicated servers pinterest Voorkom spammer, limiteer het aantal emails per user vps server dedicated servers linkedin Voorkom spammer, limiteer het aantal emails per user vps server dedicated servers stumbleupon Voorkom spammer, limiteer het aantal emails per user vps server dedicated servers print Voorkom spammer, limiteer het aantal emails per user vps server dedicated servers email Voorkom spammer, limiteer het aantal emails per user vps server dedicated servers

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *