De ‘S’ van Succes en SEO

Je blijft het maar terug zien komen, maar SEO is gewoon ontzettend belangrijk op je WordPress-site. Je kunt nog zulke mooie artikelen schrijven, nog zulke mooi plaatjes, infographics en video’s erbij plaatsen, als niemand het leest is het zinloos. Misschien vind je het al lastig genoeg om een artikel te schrijven en zit je op SEO-schrijven al helemaal niet te wachten. Gelukkig is WordPress een CMS-systeem met heel veel mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om zogenaamde plugins te gebruiken. Er zijn plugins van WordPress die je artikelen gelijk bij het plaatsen al checken op de SEO-kwaliteit en je direct helpen om je artikel nog meer SEO te maken.

Let op je permalinks!
Langzaam wordt het artikel een beetje technischer, maar daar is weinig aan te doen, want je artikelen moeten goed zijn, maar je moet alles ook technisch zo optimaal mogelijk inrichten. Een manier om je website technisch verder te optimaliseren is door je permalinks zo goed mogelijk te gebruiken.

Misschien lees je dit wel en heb je geen idee wat permalinks zijn. Een WordPress site plaatst vaak veel berichten op een pagina. Dat is handig, want zo kan de gebruiker zelf snel een selectie maken van wat hij of zij fijn vindt om te lezen en hoeft hij niet alles te lezen. Echter, er wordt maar een selectie gemaakt in wat er op een pagina getoond wordt. Meestal worden alleen de nieuwste berichten getoond. Het zou alleen zonde zijn als de berichten na verloop van tijd in het oneindige niets zouden verdwijnen. Daarom wordt ieder artikel ook nog op een aparte pagina geplaatst.

De link na dit artikel heet een permalink. Nu kan je een artikel een automatische permalink meegeven. Dat zou er ongeveer zo uitzien: www.jouwdomein.nl/3010810. Leuk, maar zo wordt je artikel niet makkelijk gevonden. Gelukkig kan je de permalinks aanpassen. Vaak wordt ervoor gekozen om het onderwerp van een artikel in de permalink te verwerken. Een artikel over groene energie krijgt dan bijvoorbeeld deze permalink mee: www.jouwdomein.nl/dit-is-groene-energie.

Deel gauw met anderen:facebook De ‘S’ van Succes en SEO wordpress twitter De ‘S’ van Succes en SEO wordpress google De ‘S’ van Succes en SEO wordpress pinterest De ‘S’ van Succes en SEO wordpress linkedin De ‘S’ van Succes en SEO wordpress stumbleupon De ‘S’ van Succes en SEO wordpress print De ‘S’ van Succes en SEO wordpress email De ‘S’ van Succes en SEO wordpress

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *