Update op tijd je CMS

Het is belangrijk om op tijd je CMS up te daten in verband met beveiliging van de website. Er komen erg vaak updates aan je neus voorbij als het gaat over WordPress en Joomla. Maar wat doe je hier mee? Maak je hier gebruik van of laat je het aan je neus voorbij gaan? Het is belangrijk dat je gebruik gaat maken van de updates voor je CMS zodat jouw website geen slachtoffer gaat worden van de aanvallen van buitenaf. Je wil namelijk niet dat je website over wordt genomen door anderen van buitenaf en dit kun je nu voorkomen. Daarom geven we je tips over de beveiliging van WordPress en Joomla.

Beveiliging WordPress

Als je op je website gebruik maakt van WordPress is het van belang dat je gebruik maakt van de updates die voorbij komen. Je moet je WordPress installatie altijd updaten naar de laatste versie die beschikbaar is. Je kunt ook gebruik maken van plugins en thema’s en deze dien je ook up te daten naar de laatste versie. Verder is het aan te raden dat je als gebruikersnaam niet admin kiest. Een sterk wachtwoord hoort er ook bij. Als je op zoek bent naar een sterk wachtwoord kun je altijd de wachtwoorden generator gebruiken. Een ander aspect van beveiliging is de WordPress admin directory. Deze dien je te beveiligen met een wachtwoord. Je kunt hierbij ook kiezen voor extra beveiliging. Een ander aspect waar je aan kunt denken zijn de WordPress plugins zoals net besproken. Deze kun je het beste op de website van WordPress downloaden en direct installeren zodat je er zeker van bent dat het een goede versie is en geen spam!

Beveiliging Joomla

Voor Joomla geldt eigenlijk hetzelfde als voor WordPress, zorg er voor dat je altijd voorzien bent van de laatst beschikbare versie. Je moet hierbij ook denken aan de plugin en de thema’s, ook deze hebben eens in de zoveel tijd een update nodig. Daarbij geldt ook weer dat je je gebruikersnaam origineel moet houden, geen admin! Een wachtwoord moet hierbij ook sterk zijn en het advies hierbij is ook weer kies de wachtwoorden generator zodat je zeker weet dat je een sterk wachtwoord hebt wat niet zo snel geraden kan worden door anderen. Joomla heeft ook een Joomla admin directory (administrator) en deze dien je te beveiligen met een sterk wachtwoord.

Waarom extra beveiligen?

Het extra beveiligen van je CMS is van groot belang zodat je het hackers moeilijk maakt om je systeem te hacken. Zij kiezen liever een doelwit wat gemakkelijker bereikbaar is en zo verlaag je ook de kans dat zij je website proberen te hacken. Zorg er voor dat je altijd voorzien bent van de juiste updates en bekijk ook altijd de websites van Joomla en WordPress om te kijken of er een nieuwe update beschikbaar is of dat deze er misschien aan komt. Dan kun je hier op tijd gebruik van maken en ben je weer goed beveiligd!

Deel gauw met anderen:facebook Update op tijd je CMS  wordpress twitter Update op tijd je CMS  wordpress google Update op tijd je CMS  wordpress pinterest Update op tijd je CMS  wordpress linkedin Update op tijd je CMS  wordpress stumbleupon Update op tijd je CMS  wordpress print Update op tijd je CMS  wordpress email Update op tijd je CMS  wordpress

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *