WordPress als basis voor je website!

WordPress was een aantal jaar geleden heel populair als basispakket voor bloggers. Inmiddels is het pakket ook heel populair als basis voor websites die helemaal geen blog hebben, of waar bloggen geen prioriteit heeft. Wat is WordPress precies en waarom wordt het op zoveel websites gebruikt? Is WordPress mogelijk een goed pakket om op jouw website te gebruiken?

Wat is WordPress?
Wordpress is een codepakket wat gebruikers in staat stelt om eenvoudig hun website up-to-date te houden. WordPress is een open-source code, wat inhoudt dat de code vrij voor iedereen toegankelijk is. De code kan bekeken, aangepast en uitgebreid worden door gebruikers. Dit heeft ervoor gezorgd dat de hele community van gebruikers van WordPress de code aanzienlijk hebben uitgebreid en geoptimaliseerd.

Door deze groei en optimalisatie is WordPress een heel toegankelijk Content Management Systeem geworden, wat ook nog eens uitermate functioneel is. Doordat WordPress een gratis, uitgebreid en eenvoudig Content Management Systeem geworden is wordt het niet alleen meer gebruikt door bloggers, maar is WordPress de drijvende kracht achter talloze websites geworden.

WordPress: Welke voordelen biedt het?
Er zijn een aantal redenen om een website als basis WordPress te laten hebben. De belangrijkste reden is waarschijnlijk wel de ontzettende eenvoud waarmee je je pagina aanpast. Toen internet ongeveer 10 jaar geleden populair werd was het waarschijnlijk genoeg om een statische pagina te hebben met daarop wat informatie over je bedrijf, een locatie en misschien een contactformulier, inmiddels is dit wel anders.

Op je webpagina staat veel informatie die morgen weer anders kan zijn, zo staat er bijvoorbeeld informatie op over je collega’s, locatie, producten of diensten. Deze informatie kan echter morgen weer anders zijn. Je bedrijf verhuist, je lanceert een nieuw product, of een medewerker neemt ontslag. Als je een statische pagina hebt (zelf geschreven code) moet je of over voldoende kennis beschikken om de website aan te passen, of je moet dit laten doen.

Door een Content Management Systeem als WordPress te gebruiken kun je echter een wijziging op je webpagina doorvoeren met hetzelfde gemak als waarmee je een e-mail verstuurt. In de praktijk komt het erop neer dat een website met een Content Management Systeem als WordPress veel beter up-to-date is dan sites zonder een dergelijk systeem.

Beter gevonden worden in Google
Wordpress is inmiddels op zoveel websites geïnstalleerd dat het ook voor Google interessant is geworden om eens goed naar de code van WordPress te kijken. Google en WordPress kunnen goed met elkaar overweg, dus je WordPress site kan prima gevonden worden in Google. Zeker als je je website regelmatig up-to-date brengt zal Google een WordPress site graag hoog ranken! Dit geldt overigens ook voor andere zoekmachines, maar Google is nu eenmaal de bekendste!

Heel veel extra functies
Wordpress biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om extra functies te ontwikkelen die in het WordPress-systeem opgenomen kunnen worden. Vaak zijn deze plug-ins gratis beschikbaar of moet je er maar een klein bedrag voor betalen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het eenvoudig implementeren van een kleine webshop in je site, een extra uitgebreid contactformulier of een facebook- of twitterfeed.

Deel gauw met anderen:facebook Wordpress als basis voor je website! wordpress twitter Wordpress als basis voor je website! wordpress google Wordpress als basis voor je website! wordpress pinterest Wordpress als basis voor je website! wordpress linkedin Wordpress als basis voor je website! wordpress stumbleupon Wordpress als basis voor je website! wordpress print Wordpress als basis voor je website! wordpress email Wordpress als basis voor je website! wordpress

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *