WordPress site beter maken

Als je een site met WordPress hebt, dan heb je een goede keuze gemaakt. WordPress is waarschijnlijk het meest geavanceerde, maar tegelijkertijd ook het meest gemakkelijke Content Management Systeem voor websites ter wereld. Dat WordPress zo veelzijdig en gemakkelijk is, wil echter nog niet zeggen dat je zomaar kunt doen wat je wilt. Een stukje plaatsen kan iedereen, maar een goed stukje plaatsen is veel moeilijker.

Een goed stukje wordt niet alleen bepaald door de inhoud…
Een goed stukje op een WordPress site wordt niet alleen door de inhoud bepaald, al hangt het er wel voor een groot gedeelte mee samen. Je moet het bouwen aan een WordPress site zien als een piramide. Een goed stukje heeft als fundament van de piramide goede, zinnige inhoud. Maar alleen met goede, zinnige inhoud zal je het niet redden. Net als een piramide niet af is zonder fundament is jouw stukje ook niet af met een alleen goede inhoud.

Goede foto’s doen veel
Mensen zijn maar mensen en tekst is maar tekst. Uiteindelijk leven we in een beeldcultuur en willen veel mensen gewoon een goed artikel lezen wat er ook gewoon aantrekkelijk uitziet. Door de juiste foto’s of video’s bij je WordPress artikel te maken kun je veel bereiken. In de eerste plaats maakt een foto het al aantrekkelijker om überhaupt een artikel te gaan lezen. In de tweede plaats zorgt een foto in een tekst ook voor een stukje rust. De lezer kan even verwerken wat je hebt geschreven en ondertussen wat inspiratie krijgen uit je foto.

Verder is het ook goed om een foto in je artikel op te nemen omdat Google er ook informatie uit opneemt. Zo zal Google een artikel met foto’s hoger ranken dan artikelen zonder foto’s. Let er wel op dat je foto’s ook de goede naam, titel en beschrijving meekrijgen. Zo kan Google je artikel een nog hogere ranking geven!

Probeer ook echt kwalitatief goede foto’s te plaatsen. Soms is eigen beeldmateriaal heel geschikt, maar dit is niet altijd voorhanden. Als het je niet lukt om eigen beeldmateriaal te gebruiken, gebruik foto’s zonder royalty’s uit een van de online afbeeldingsbibliotheken. Voor een paar dollar kun je hier hele mooie afbeeldingen kopen en je verhaal mooi illustreren. Als je de tijd hebt om gegevens in een infographic te verwerken is het natuurlijk helemaal super!

Deel gauw met anderen:facebook Wordpress site beter maken wordpress twitter Wordpress site beter maken wordpress google Wordpress site beter maken wordpress pinterest Wordpress site beter maken wordpress linkedin Wordpress site beter maken wordpress stumbleupon Wordpress site beter maken wordpress print Wordpress site beter maken wordpress email Wordpress site beter maken wordpress

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *