WordPress website goed beveiligen

WordPress is zeer populair, maar dat kent ook een mindere kant. Steeds meer hackers richten zich namelijk op WordPress. Via kleine foutjes in de code proberen de hackers binnen te komen op je website. Een website kan dan gebruikt worden voor het verspreiden van virussen of er worden links naar andere websites aangemaakt. Iedere website kan gehackt worden. In de meeste gevallen is het namelijk een automatisch proces. Hieronder staan een aantal belangrijke tips om je WordPress website beter te beveiligen.

Webhost keuze
Een goede server is belangrijk voor de veiligheid van je website. Dat wil zeggen dat de software van de server altijd up-to-date moet zijn. Als er problemen zijn met je website, dan ben je afhankelijk van je webhost. Kies daarom voor een partij die betrouwbaar én behulpzaam is. Bespaar dus niet, maar maak een goede keuze.

Updaten is belangrijk
Voor WordPress en de plug-ins verschijnen er regelmatig updates. Updates worden uitgebracht om foutjes te herstellen en nieuwe functies toe te voegen. Wanneer je geen updates uitvoert aan WordPress of de plug-ins loop je een groter risico om gehackt te worden. Om WordPress te updaten heb je geen extra kennis nog, maar je kunt dit ook uit besteden aan je webbouwer. Het is belangrijk om onderhoud aan je software uit te voeren.

Wachtwoordkeuze
Door zwakke wachtwoorden te gebruiken loopt je website meer gevaar. Kies daarom voor een sterk wachtwoord. Een sterk wachtwoord bestaat uit minimaal acht tekens, kies voor hoofdletters, kleine letters en getallen. Daarnaast is het aan te raden om een wachtwoord te kiezen dat niet voor de hand ligt.

Admin
Veel WordPress website hebben als eerste gebruiker de naam ‘Admin’. Dat moet je zien te voorkomen. Omdat hackers dit weten. Ze gebruiken ‘Admin’ als eerste om in te breken op je website. Kies daarom voor een andere gebruikersnaam. Het kan zijn dat je hier zelf niet de mogelijkheid hebt, leg dan even contact met de persoon die de website voor je heeft gebouwd.

Website Back-up
Wanneer een website wordt gehackt, is dit zeer vervelend. De schade moet dan zo beperkt mogelijk blijven. Maak daarom een back-up van de website. Dat is een reservekopie. Deze kopieën worden niet altijd gemaakt door je webhoster. Dit moet soms namelijk los afgenomen worden.

Virusscanner
Een computer kan te maken krijgen met een virus. Er zijn virussen in de omloop die wachtwoorden opslaan. Deze wachtwoorden worden dan doorgestuurd naar kwaadwillende personen. Installeer daarom een virusscanner op je computer om te voorkomen dat wachtwoorden worden opgeslagen en doorgespeeld.

De gebruiksvriendelijkheid van een website
Misschien heb je wel eens van het begrip website usability gehoord. Het gaat om de gebruiksvriendelijkheid van je website. Dat is erg belangrijk voor een website, maar ook voor een blog. Een bezoeker wil uiteraard dat de website goed te begrijpen is. Als je een website hebt, heb je de taak om een website gebruiksvriendelijk te maken. De bezoekers moeten uitkomen bij de informatie waarnaar ze op zoek zijn.

Vaak is een website veel te ingewikkeld voor de bezoeker. Als dit het geval is, zal hij de website snel weer verlaten. Hij zal dan op zoek gaan naar een website die de informatie wel heeft. Daarnaast is de kans groot dat de bezoeker zelfs nooit meer terug zal keren op je website omdat hij een slechte ervaring heeft gehad.

De usability van een website heeft veel invloed op de bezoekers. En dus ook op het aantal conversies. Een conversie is bijvoorbeeld een verkoop of de aanvraag van een offerte. Iets wat je de bezoeker wilt laten doen is dus een conversie, daarom moet je website wel gebruiksvriendelijk zijn.

Deel gauw met anderen:facebook Wordpress website goed beveiligen wordpress twitter Wordpress website goed beveiligen wordpress google Wordpress website goed beveiligen wordpress pinterest Wordpress website goed beveiligen wordpress linkedin Wordpress website goed beveiligen wordpress stumbleupon Wordpress website goed beveiligen wordpress print Wordpress website goed beveiligen wordpress email Wordpress website goed beveiligen wordpress

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *